Kanalchefen har ordet

2009 var ett förändringens år på Sveriges Radio Kronoberg. Som du säkert märkt har vi utvecklat innehållet både i radio och på webben. Vissa program har försvunnit och nya kommit till, välkända röster blandas med nytillkomna.

Vi har precis som förväntat fått mycket respons från er som lyssnar – både ris och ros. Den lokala radion P4 är för många en viktig del av vardagen och vår erfarenhet är att man behöver tid att vänja sig vid alla förändringar. Intrycket av de samtal och mail som kommit mot slutet av hösten är att allt fler gillar det nya utbudet.

Vi lyssnar samtidigt på alla åsikter och jobbar varje dag på att finslipa våra program och webben för att hålla så hög kvalitet som möjligt. Jag vill passa på att tacka alla er som på olika sätt bidragit med synpunkter under året. Ett särskilt tack till er som fyllde i vår webbundersökning i slutet av sommaren och där gav många konstruktiva idéer till nya P4.

Glädjande är också att lyssnadet ökar. I november kom lyssnarsiffror som visar att lyssningen på alla våra program i olika kanaler blir större. Naturmorgon i P1, Önska i P2 och Ring så spelar vi i P4 går alla upp. SR Kronoberg ökar mest av de lokala kanalerna och är nu tredje populärast i landet. Det tar vi som ett viktigt kvitto på att ansträngningarna har lönat sig.

Välkommen att fortsätta lyssna på oss under 2010!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista