Hässelby

Fler förhörs efter Hässelbybråk

Ytterligare fyra män kommer tas in till förhör efter bråk och oroligheter i Hässelby gård igår kväll. Sedan tidigare har en person i 20-årsåldern gripits.  

– Det började med att en maskerad person slog sönder en biljettkur med en brandsläckare och sedan sprutade han ner kuren full med pulver, berättar Diana Sundin på Västerortspolisen.  

Ungdomarna kastade även sten mot polisen, stenar som de hade med sig i väskor till platsen. De flesta av dem försvann sen från platsen men polisen lyckades gripa en person i 20-årsåldern.

Jocke Hammarstedt, ansvarig för Vällingby fritid som bedriver ungdomsverksamhet i Hässelby säger att det varit en lugn sommar bland ungdomarna i Hässelby och han utesluter inte att ungdomarna kan ha inspirerats av upploppen i London.

– Det kan ha en del med det att göra. Det har vi sett tidigare när det hände i Paris och Rosengård att det har smittat av sig. Det är väldigt få som är inblandade och drivande. Resten hänger på och de ska vi söka upp under dagen för att tala om att de passerat en gräns och att det här inte är okej, säger han.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista