Stort intresse för Ola Lindholms rättegång

1:29 min

Programledaren Ola Lindholm sa idag under rättegångsförhandlingen att han är oskyldig till narkotikabrott. Ola Lindholm säger att han inte medvetet tagit någon drog, och nu i efterhand vill han inte berätta vad som hänt eftersom han inte vill dela med sig av sitt privatliv till svensk media.

Åklagaren menar att de knapphändiga uppgifterna gör det omöjligt att utreda fallet. Åklagaren menar att Lindholm inte ger ett trovärdigt intryck och att han måste dömas för narkotikabrott.

Dom meddelas om en vecka.

Söndagen den 10 april hade tv-profilen Ola Lindholm varit på en AIK-match på Råsunda i Solna.
Efter matchen blir Lindholm "ifattsprungen av två poliser, en av dom berömmer Lindholms tv-program, sen ber dom honom lämna ett urinprov i en trappuppgång" skrev LIndholm själv i sin blogg efter det inträffade.

När testresultatet är klart visar urinprovet rester av kokain i kroppen. Ola Lindholm skriver i samma blogginlägg att han aldrig tagit kokain medvetet.

Idag hölls rättegången mot honom där han åtalas för ringa narkotikabrott. Men det finns ett antal frågetecken kring händelsen. Hur kunde polisen veta att Lindholm var narkotika-påverkad? varför fick han lämna urinprovet i en trappuppgång och hur kunde uppgifterna om Lindholms provtester läcka ut i media trots att dom är sekretesbelagda?

Ola Lindholm har varit en populär programledare i flera uppskattade barnprogram på SVT. Men i väntan på domen har SVT beslutat att han inte ska jobba som programledare.

Lindholm var också chefredaktör för kamratposten men har själv valt att lämna den rollen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista