Micke Pettersson, trafikreporter, P4 Stockholm.

Micke Pettersson, trafikreporter

Trafikreporter på redaktionen i Stockholm.

Mer om Micke...

Jobbar med: Det mest tillfredställande jag kan tänka mig - Att förhoppningsvis göra en positiv skillnad för någon annan. I detta fallet som trafikreporter för våra lyssnare i Public Service.

Första gången jag var med i radio: Är inget jag är stolt över :-), men som mina kära kollegor säker har sparat blad "grodorna" - Inget kastas eller glöms bort på SR :-)

Favoritprogram i radio: Oj oj, att sålla i detta breda utbud.. P4 Extra går mig sällan obemärkt förbi. Inte heller sommar i P1. Ekot är ju ett måste.

Favoritmusik: Allt från Albinonis "Adagio" till AC/DC med mellanlandning i svensk progg typ Björn Afzelius.

Radioförebild: Är och förblir Ulf Elfving. Han förstår nog inte själv vad han betytt och betyder för svensk radio. Lotta Bromê knappar in för var dag. I mitt eget gebit: Lars-Åke Gustavsson, men säg inget :-)

Då klappar jag mig på axeln: När jag lyckats knuffa bort den där lilla gubben som brukar sitta på den axeln & tala om vad jag BORDE göra.. :-)

Okänd talang: KAN vara tyst när det krävs...

Alternativt drömjobb: Finns det?

Teknisk pryl som jag använder mest: Kaffebryggaren

Här kan jag dyka upp: Karlbergskanalen - under Ekelundsbron med ett metspö i handen :-) eller vid nån veteranmarknad för gamla volvodelar :-)

När jag ska uppvakta någon så gör jag följande: DET är en väl privat fråga som inte passar sig att besvara här :-)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".