Om kanalen

Välkommen till Sveriges Radio P4 Sörmland - radiokanalen som börjar bakom din husknut och som samtidigt tar dig med över hela Sverige och resten av världen.

Lär dig hitta på nya sverigesradio.se:
Här kan du läsa mer om hur du navigerar på hemsidan.

Mer om P4 Sörmland:
P4 är hela Sveriges kanal. Det är den snabba och närvarande lokala kanalen som utgår från din vardag. Varje dag lyssnar fler än tre miljoner mer än tre timmar på våra program. Det gör P4 till Sveriges största radiokanal. P4 är också kanalen för sport och barnradio.

P4 består av 25 lokala kanaler som sänder lokalt under dagtid på vardagar. På kvällar och helger samt mellan 13 och 15 på vardagar sänds gemensamma program. Vi presenterar nyheter, aktualiteter, kultur och livsstilsfrågor tillsammans med bred radiounderhållning i form av både klassiker och nysatsningar.

P4 är också kris- och beredskapskanal som ständigt kan förse allmänheten med viktig information.

Utbudet är brett och folkligt med program som exempelvis Melodikrysset, P4 Extra, Ring så spelar vi, Svensktoppen, Karlavagnen och Elfving möter.

I Sörmland vaknar du till länets största morgonprogram, Morronskiftet, äter lunch till Lunchtid och lyssnar på dagens viktigaste lokala frågor i Eftermiddag. Vi sänder lokala nyheter och Ekonyheter varje dag, året runt.

För dig som gillar musik erbjuder vi flera specialprogram som bland annat P4 Dans, P4 Musik och P4 Live med musik från små och stora scener runt om i landet. Lokala musiker hör du i Sörmland Topp 5 och Sörmland Live. Under året sänder vi också en rad direktsända lunchkonserter.

P4 Sörmlands redaktioner hittar du i Eskilstuna och i Nyköping.

P4 frekvenser:
102,3 i södra Sörmland
100,1 i norra Sörmland
96,9 i Strängnäs
98,3 i Gnesta

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista