1 av 2
Ulla Walldén, kanalchef
2 av 2
Radio Värmlands huvudredaktion i Karlstad. Foto: Zin Jägersand.

Om kanalen

Välkommen till Sveriges Radio Värmlands nya och mera lättnavigerade webbplats. Som du ser har de lokala nyheterna nu flyttat upp i topp och det lokala vädret blir lättare att hitta! Du kommer att hitta nya funktioner som exempelvis en pulsmätare på vad andra besökare varit mest intresserade av. Vi hoppas du blir en trogen besökare och lovar att göra vårt yttersta för att ge dig det senaste och det bästa.

Hälsningar Ulla Walldén, kanalchef

P4 är hela Sveriges kanal. Det är den snabba och närvarande lokala kanalen som utgår från din vardag. Varje dag lyssnar fler än tre miljoner mer än tre timmar på våra program. P4 är också kanalen för sport och barnradio.

P4 består av 25 lokala kanaler som sänder lokalt under dagtid på vardagar. På kvällar och helger samt mellan 13 och 15 på vardagar sänds gemensamma program. Vi presenterar nyheter, aktualiteter, kultur och livsstilsfrågor tillsammans med bred radiounderhållning i form av både klassiker och nysatsningar.

På Sveriges Radio Värmland produceras huvudsakligen radio för den lokala P4-kanalen i Värmland. Här görs också riksproduktioner för P2 och P4 och finskspråkiga program som sänds både regionalt och över hela landet.

Huvudredaktionen ligger i stadsdelen Herrhagen i Karlstad. Det finns också en lokalredaktion i Torsby, där två medarebetare arbetar. Totalt jobbarknappt 30 personer på hel- eller deltid på redaktionerna. Utöver dessa är tiotalet frilansare med specialkunskaper knutna till verksamheten.

P4 är också kris- och beredskapskanal som ständigt kan förse allmänheten med viktig information. Utbudet är brett och folkligt med program som exempelvis Melodikrysset, P4 Extra, Ring så spelar vi, Svensktoppen, Karlavagnen och Elfving möter.

För dig som gillar musik erbjuder vi flera specialprogram som bland annat P4 Dans, P4 Musik och P4 Live med musik från små och stora scener runt om i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista