1 av 3
2 av 3
3 av 3

Vicki Bennett – People Like Us

Sedan 1991 har den engelska artisten Vicki Bennett varit en inflytelserik person i ljudkonstvärlden med sina audiovisuella kollage, genom sin innovativa sampling, anpassning och uppdelning av bilder och arkivmaterial.

Genom att använda kollagetekniken skapar hon ljudkonst, filmer och radioprogram som signalerar en humoristisk, mörk och ofta surrealistisk syn på livet. I kollagen blandar, manipulerar och gör hon om original från både den experimentella och populära film-, musik- television- och radiovärlden.

People Like Us tror på fri tillgång till arkiv för konstnärlig verksamhet och har i sitt arbete använt bilder från Prelinger Archives, The Internet Archive och A/V Geeks. 2006 var hon den första konstnär som fick fri tillgång till BBC:s arkiv.

People Like Us har tidigare visat sina verk på Tate Modern, Sydney Opera House, Pompidou left och Sonar och gjort radio för John Peel och Mixing It. Den pågående radioshowen DO or DIY på WFMU har mer än 750 000 träffar sedan 2003.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".