1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Action Biker – drömsk elektronika

Sarah Nyberg Pergaments projekt Action Biker föddes i Göteborg 2001. Sen 2003 har hon bott i Stockholm och Helsingfors har sedan starten släppt ett antal singlar och spår på olika samlingar på olika etiketter.

Våren 2008 kom debutskivan Hesperian Puisto som bland annat fick 4/5 i Dagens Nyheter.

Hon har även samarbetat i olika konstellationer och med Lars Blek, Differnet, Sound of Arrows för att nämna några och medverkat med sin röst och musik i olika kortfilmer, dansfilm och i amerikanska tv-serien The Middleman samt remixat P2 Ströms vinjett i ett tillstånd av 39-gradig feber.

Senaste singeln, en återutgivning av Hesperian Puisto men med ny b-sida, släpptes i augusti förra året på tyska nystartade etiketten Destination Pop och fick högsta betyg av Record Collector och en fyra av tyska Rolling Stone.
 
Med Action Biker skapar hon drömsk elektronika med ambitiösa sångarrangemang, i dag än mer inspirerad av Robert Wyatt, Broadcast och The Focus Group.
 
Numer samarbetar hon med ljusdesignern Kristian Nihlén som står för ljuset på spelningen på Art's Birthday Party. Han arbetar med ljusprojektioner i en psykedelisk tradition och är bland annat med och driver belönade Klubb Kristallen i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista