1 av 3
Sonae. Foto: Sandra Sabastian
2 av 3
Samlingen
3 av 3
Varg och Sars

Samlingen presenterar: Sonae, Varg & Sars samt DJ-kollektivet Samlingen

SONAE (DE)
2012 såg Köln-baserade Sonae's (Sonia Güttler) debut på välmeriterade etiketten A Strangely
Isolated Place. Sonaes musik blommar ut från spröd ambient och electronika till
klubborienterade microlandskap. Den står i gott sällskap med bolagskollegor som
Marsen Jules, Markus Guentner, Rafael Anton Irisarri och Anders Ilar.

VARG & SARS
Under 2013 blev Varg snabbt en av Sveriges mest produktiva elektroniska musiker. Vargs material sträcker sig från mörkaste drones till rak acid techno, via lika mycket norrländskt vemod som referenser till såväl Jamaica som black metal. Konstanterna är brusig elektronik och improvisation. Under hösten 2013 debuterade Sars på scen och snart därefter tillsammans med Varg. Med smäktande röst och fyra händer på ett bord fyllt med semi-antik elektronik är duon lika oförutsägbar som träffsäker. Både solo- och duo-material planeras för 2014!  

SAMLINGEN
Sjuhövdade kollektivet Samlingen har under de senaste åren presenterat en uppsjö av elektroniska akter i Stockholm och även på Norbergfestival och Way Out West. Som DJ:s har medlemmarna tillsammans och enskilt frekvent synts och hörts på stockholmsklubbar som Under Bron, Trädgården, Berns och Marie Laveau och på festivaler som Volt, New Media Meeting och Exit Festival.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista