1 av 2
Ellen Arkbro
2 av 2
Daniel Araya Fotograf: Daniel Araya

Ellen Arkbro och Daniel Araya framträder den 17 januari

Förutom att besöka ljudliga fester runt om i Europa så finns i studion i Radiohuset i Stockholm även traditionsenligt gästerna Mats Lindström (chef för Elektronmusikstudion) och Ida Lundén (tonsättare) och dessutom elektronisk musik som framförs live av musikerna och tonsättarna Lise-Lotte Norelius, Daniel Araya och Ellen Arkbro.

Daniel Araya har framfört sina improviserade liveset på äldre synthar och hembyggda musikmaskiner runt om i Sverige under de senaste 20 åren. Musikaliskt ligger hans rötter i  Detroittechno och klassisk Chicagohouse. Denna gång tar han med oss på en resa från trummaskinsdriven acidtechno till mer abstrakta klanger, från acid till acid ambient!

Ellen Arkbro är verksam som musiker och kompositör, främst inom elektronisk musik men även i konstellationer som Mordbarn och Hästköttskandalen. Hon studerar för närvarande komposition vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hennes arbete har tungt fokus på klang och rum och kan klä sig i olika skepnader, såsom solokonserter, ljud/videoinstallationer eller verk för ensembler. Just nu utforskar hon möjligheterna i att processera gitarr och röst i realtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista