LEIF ELGGREN
LEIF ELGGREN. FOTO: MATTIAS AHLM

LIVE: Leif Elggren

"Variationer på en svag elektrisk impuls" - en audiovisuell voodoo-installation.

Leif Elggren är kung! Tillsammans med Carl Michael von Hausswolff är han kung i Konungarikena Elgaland-Vargaland – ett digitalt och gränslöst rike som utropades 1992. Han är dessutom författare, bildkonstnär, förläggare, performance-konstnär och kompositör.

Leif Elggren gillar att vända de sociala hierarkierna uppochned. Hans arbete inkluderar ofta kungliga kronor, emblematiska maktsymboler, virus, smittsamma sjukdomar, möbler och kombinationen gult och svart. Hans ljudande arbeten är ofta soundtracks till installationer och performances.  

Om föreställningen "Variationer på en svag elektrisk impuls": I voodoo-dockans vapenrock finns en dold mekanism. Ett litet metallblad registrerar känsligt den svaga elektriska impulsens växlingar. Detta ger också upphov till ett slags skimmer som tillfaller varje nålspets som sticks in i dockans kropp. Det är en särdeles märklig mekanism. Den avleder rädsla från utövarens önskningar. Den avleder fruktan från offrets kropp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista