Huj vad det går! FOTO: JOHAN FRÄMST/SCANPIX

12,13 & 14 December

Varför slänger jag ihop tre dagar i en? Lathet? Nej, det skulle man kunna tro, men i detta fallet beror det på att det varit helg och då har jag massa helgaktiviteter för mig. Så på måndagen får du hela sammanfattningen av helgen istället.

Låt oss börja med lördagen. Det faller sig liksom mest naturligt. Lördagen spenderade jag i Köpenhamn. Där var det juligt och härligt och tusen miljoner människor. Var jag där i egenskap av demonstrant eller som flanör? Det sistnämda, men jag såg det stora demonstrationståget. Det var gigantiskt, men dom höll sig utanför Ströget och vi vanliga dödliga kunde strosa runt bland glitter, julmusik och brända mandlar. Jag köpte en fin fjäril i silverglitter som jag ska sätta i julgranen. Fast jag har inte köpt nån julgran än.

Sen köpte jag också lite julkläder till lilla luddbollen. Bland annat en luciadress med tillhörande krona. Och en I love Denmark tröja.  Och en tomtedress. Man ska va fin till jul helt enkelt. Bilder kommer imorgon mine damer unt herren. Och nej, jag är ingen hemsk djurplågare, min hund är en glad och livfull liten sak.

Men allså något saknas fortfarande i mitt liv. Och det är julstämningen. Det känns inte alls juligt än. Var hittar jag julstämning? Kanske om jag köper en gran? Det ska jag baske mig göra snarast för det är ingen ordning alls på julkänslan.

Söndagen åt jag pepparkakor och var i Malmö. Och sen drack jag glögg hemma hos mamma och pappa. Juligt, eller hur? Och två lussekatter hann jag också få i mig. Och skumtomtar. Och clementin, man måste ju va lite nyttig.  

Imorse på väg till jobb var det snö. Ganska mysigt, men jag gillar inte när det blir glatt. Hellre gå på is och ha det glatt än att gå i lera och sörja....sägs det ju, men jag vill itne att det ska bli glatt på vägen. Kan man lägga värmeslingor under 21:an kanske?

Imorgon ska ni få så mycket bilder att ni kräks.

Vi ses i julslingans skugga!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista