BLOGG

Dags för årets match.

Inget illa om de andra lagen i serien, men på onsdag är det dags för årets match i Sporthallen då svenska mästarna Sävehof kommer på besök. Som jag skrev tidigare har Eskilstuna Guif en negativ trend mot partillelaget, av de 10 senaste mötena har bara 2 slutat med vinst för sörmlänningarna.

Ett Sävehof som börjat lite knackigt i Elitserien (10 vinster och 5 förluster) har även spelat 9 matcher i Champions League (2 i kvalet, 7 i gruppspelet). Jag antar att fokus legat på CL så här i inledningen av säsongen. Och nu med skrällvinsten senast mot franska Chambery har man stora möjligheter att ta sig i vidare från gruppspelet. Eskilstuna Guif har ju också som bekant spelat ute i Europa, det har bara blivit 4 matcher hittills. Men nu i december kan bägge lagen koncentrera sig fullt på Elitserien.

Tabelltrean Sävehof, som förlorade i derbyt mot RIK förra veckan, ställs ikväll mot Skövde som parkerar på den sista slutspelsplatsen för tillfället. Skövde är ett av många lag som blandat och gett denna säsong. Skadan på Linus Lake har väl ställt till det gissar jag. Jag tror det blir en tuffare tillställning än senast lagen möttes i Skövde, då Sävehof gjorde processen kort och vann rätt enkelt med 10 bollar. Denna blogg ska vara fri från tippande så jag låter bli att gissa resultatet.

Så, Eskilstuna Guif tog en saftig seger borta i Alingsås igår och kan med självförtroendet på topp börja fokusera på onsdagens match. Försvars- och målvaktspelet har funkat suveränt senaste matcherna och då behöver tydligen inte offensiven lyckas till hundra för att man ska vinna. Man har råd att kasta bort lite bollar och bomma kontringar. Frågan är om det räcker mot Sävehof? Det brukar bli jämna matcher i Sporthallen så det gäller att skärpa till sig i avsluten. Det som jag tänkt på angående avslut är att Eskilstuna Guif sällan skjuter studsskott, iaf jämfört med andra lagen. Mycket högt och i mellanhöjd. Missar man mellanhöjdskotten ser det väldigt illa ut, det ser så enkelt ut för målvakten att bara sträcka ut armen och noteras för en räddning. Kanske är det en medveten taktik? Måste fråga nästa gång jag snackar med tränarna.

  • 12 mål av Zacke igår, lite oväntat med tanke på att det började lite illa med straffbommen.
  • Punktmarkeringen av Åkerman, vad hände där Alingsås?
  • Richard Larsson räddade 9/19 skott, fantastisk form på Valpen
  • Tycker det såg ut som stegfel varje gång Dahlin och Bernhardsson gjorde sina satsningar, har de gått på Bliznacs kurs?
  • Vågar man tro på över 2000 i publiken på onsdag?