BLOGG

Dagen efter, dagarna före.

Skön stämning på Guifs träning idag efter gårdagens vinst mot Hammarby. Nu är det full fokus på Rhein-Neckar Löwen. Jag tog ett snack med tränaren Janne Ekman.

Innan vi går på intervjun, tänkte jag bara berätta en skön detalj. Det bjuds på kaffe när Guif tränar. Riktigt nice. Idag var det en riktigt kall promenad från radion till Sporthallen så "pressfikat" värmde gott. Och nyttigare än snutfika är det också. Stort tack, Gert!

Så till saken. Tog som sagt en sväng till Sporthallen för att göra en kort intervju med Janne Ekman. Och som alltid tog vi det på finska så att ingen jävel fattar vad vi säger. Lyssna här: 

Och för dig som inte fattar en jota, kör vi en översättning i textform. J=Jarmo och J=Jan... äsch. Vi kör F=Fråga och S=Svar.

---

F: Hur högt rankar du RNL bland alla klubblag i världen?
S: Helt klart topp 10.

F: Vad har du för förväntningar?
S: För det första är det väldigt kul att få möta ett så pass bra lag, men sen är det ju så också att vi vill vinna alla matcher vi spelar. Jag tror alltid att vi ska vinna den match vi ska spela, men denna gång blir det lite svårare än annars.

F: Vilka är nycklarna till vinst, iaf här på hemmaplan?
S: Våra spelare måste alla spela på topp, på en riktigt hög nivå. I handboll beror framgång alltid på ett bra försvarsspel samt att målvakterna lyckas med sitt så att man får några enkla kontringsmål. Det är som mot vilket topplag som helst, försvars- och målvaktsspelet är nyckeln.

F: De som följde EM kunde se en massa RNL-spelare in action. Vem av spelarna rankar du som den bästa?
S: Deras vänstersexa, Uwe Gensheimer, är den som gör de snyggaste målen, riktigt teknisk och bra spelare. Men som du sa, de har en massa landslagsspelare, tror de har 12 killar i olika landslag för tillfället så det är ett riktigt bra lag.

F: Hur är känslan så här ett par dar innan match, nervös?
S: Ja, lite grann. Men jag tycker också att det är väldigt kul att ett världslag kommer hit till vår hemmahall och så får vi möta dem på deras hemmaplan. Riktigt kul att få spela såna här matcher!

---

Inga konstigheter alltså.

---

Uppvärmning för fansen blir det med start kl 13. Och för att hålla oss kvar i finska temat har jag hört ryktas om att Heikki Kiviaho och Harri Mänty ska spela skivor både på för- och efterfesten.

---

Och så har ju supporterklubbens röda ale (Röda Havet) världspremiär, också det på lördag.

---

Ses i Sporthallen på lördag! Glöm inte röda tröjan...

---