BLOGG

Skräll ikväll?

Äntligen dags för slutspelshandboll igen! Skrev typ samma sak för två veckor sedan, då det var dags att inleda kvartsfinalserien mot Malmö. Nu inleds fas 2 efter uppehållet!

Efter 9 dagars uppehåll är det äntligen dags för match i Sporthallen ikväll. Visst var det trevligt att följa OS-kvalet på tv, men tycker nog ändå att slutspelet drabbas oerhört hårt av denna paus. Som sagt, 9 dagars matchuppehåll kan nu helt plötsligt bli 3 matcher på 6 dagar. Ryckigt, frustrerande och svårt att hänga med.

---

Känns faktiskt konstigt och avigt att ladda om ännu en gång. Jag var supertaggad för två veckor sedan när kvartsfinalerna drog igång, nu känner jag mest att jag lätt kunde fortsätta vara påskledig. Vad fort man avprogrammerar sig!

---

Och nu när jag vant mig att ligga på sofflocket och glo på handboll, ställer jag frågan, vem sänder slutspelshandboll nu liksom, FÖR VI SKA JU TILL OS, TJOHOO!!!

---

SVT förstås. Men inte förrän på söndag då den femte kvartsfinalrundan spelas, om det nu blir nån matchserie som går till fem matcher...

Ja, sänder gör även Sveriges Radio förstås, mer om det lite senare i detta inlägg.

---

Det snackas alltid om att landslagets framgångar även märks i den inhemska serien i form av ökande publiksiffror. Minns förra året då Sverige gjorde succe i hemma-VM och när sedan Kim EdR pissade på Guif i omstarten inför en jublande bortapublik i en knökfull Eskilstuna Sporthall.

Tyvärr tror jag att effekten blir den omvända denna gång. Ja, siffermässigt alltså. Ett uppehåll mitt i slutspelet kan inte vara bra på något vis för det publika intresset. Iaf inte här i Eskilstuna. Folk har glömt att det pågår ett slutspel i handbollen. Och så den olyckliga krocken mellan handboll och hockey ikväll. Ja, du har väl inte missat att SM-finalerna i hockeyn drar igång ikväll? I handbollen går minst två av kvartarna till match 4 som spelas torsdag/fredag. Och ja, krock med hockeyn igen på torsdagen...

---

Går det inte att planera bättre? Ett slutspel ska vara intensivt, inte sönderhackat som billiga kedjans bostongurka!

---

Men vad fan, fokus på det vi kan påverka! Vi kör igång fas 2, motorn lär hacka i början, men nog kommer den igång och spinner som en katt igen så småningom?

---

Vilka möter vi ikväll då? Jo, Malmö var det ja. Vänta nu, 2-0 till Guif va? Ja just det!

---

Malmö har haft god tid på sig att träna ihop sig ordentligt. Visserligen utan sin tränare, Jan ”Proppen” Karlsson, som är även förbundskapten för det svenska U20-landslaget. Men annars, med hela laget, förutom de långtidsskadade herrarna Geissler/Pezikoca.

Guif däremot har haft 4 killar ute på landslagsuppdrag: Aren och Zacke i A-landslaget samt DP och Helge på EM-kval med U20-laget.

---

Och när man sedan räknar bort Guifs skadade killar, har man bara haft målvakterna + 7 ordinarie spelare i träning. Inte optimalt, om man ska uttrycka sig diplomatiskt och politiskt korrekt...

---

Så om jag får vara pessimist (och realist), tänker jag att det är slagläge för Malmö ikväll. Laget har inget att förlora och har säkerligen nött extra på försvarsspelet under uppehållet. Skrällvarning alltså!

---

(Jag kommer ihåg en tid, för inte alls för länge sedan, då det gnälldes något så enormt över att det aldrig togs ut några guifare till landslaget. Och nu när 4 spelare fått chansen till det, gnälls det över det. Visst är vi fantastiska och härliga här i Eskilstuna? Rätt ska vara rätt men på rätt sätt!)

---

Tänkte imorse på hur Krille skulle matcha sitt lag idag. Låter han landslagskillarna starta? Eller får de andra killarna chansen från början?

Labbade ihop en uppställning utan landslagsspelarna:

MV: Larsson/Hallberg
V6: Mathias Tholin
V9: Daniel Ekman
M6: Robin Oldberg
M9: Sebastian Hammar
H6: Emil Andersson
H9: Richard Åkerman

---

Kanske värt att testa? Och skulle det inte funka är det "bara" att slänga in Zacke, Aren, DP och Helge.

---

Njae, kanske säkrast att Krille kör sitt eget race, har ju funkat hittills...

---

Förresten, med tanke på det jag resonerat fram här innan, vågar man tro på en publiksiffra som börjar med en tvåa ikväll i Sporthallen?

---

Troligtvis inte, för de flesta stannar nog hemma och lyssnar på P4 Sörmlands webbsändning från Sporthallen med Tord Juszczak och Nicklas Älgekrans i radiohytten i hörnet du vet!

---

Lovade, i ett svagt skede av mitt miserabla liv, att medverka i sändningen, typ nån sorts analys i halvtid.

---

Hoppas få äta upp mitt tips redan i halvtid, nämligen att Malmö skräller ikväll och blåser liv i slutspelsglöden.

---

Funderar på hur jag bäst kan lansera egna begrepp som "zebraskott" och "pizzaleverans" i handbollen. Lyssna ikväll, så får du höra om jag lyckas med det!

---

Till slut...

JA, DET ÄR MATCH IKVÄLL!!! SPORTHALLEN KL 19!

---