BLOGG

Semifinalklara!

Kvällens match mot Malmö blev av typen "Walk in a park". Du kan kalla det parkpromenad, utklassning, utskåpning eller nåt annat som beskriver en seger där det inte var snack om saken. Guif tycktes äntligen släppa på handbromsen och kunde därmed forsla sig vidare till semifinal efter att ha dragit ur proppen från start. "Proppens" lag har en försäsong att se fram emot medan Guif laddar för semifinal!

Semifinal för fjärde säsongen i rad. Det måste vara rekord för Guif, tänkte jag när slutsignalen gick. Kontrollerade detta med statistikoraklet Christer Johansson och han kunde konstatera att detta stämmer.

Det förra rekordet är tre raka semifinalår, och då blev det respass samtliga gånger:

  • 1985: Guif-RIK 1-2 i matcher
  • 1986: Guif-Warta 0-2 i matcher
  • 1987: Guif-Drott 1-2 i matcher

Ja, så lite koll har man ju!

---

Då fortsätter Christer och trumfar med följande info:

Guif gjorde 20 mål i första halvlek i kväll. Ett tag tänkte jag att det kunde vara någon form av slutspelsrekord i Sporthallen. Och det var det också, men bara tangerat. För ett år sedan - 17 april 2011 - mötte Guif Alingsås i den första semifinalen i Eskilstuna. I halvtid stod det 20-11, Guif vann med 34-23.

Tack för det Christer!

---

Kristianstad slog ut Alingsås i tre raka matcher och är därmed också klara för semifinal. Jag, som tippade att AHK skulle ta hem matchserien i tre raka, fick ta emot gliringar på twitter angående det tipset. Men jag vidbehåller, hade Alingsås varit skadefria så...

Men men, skit i det, all respekt för Kristianstad, riktigt starkt att gå till semifinal!

---

Och med kvällens resultat lutar det nu åt att semifinallagen är: Guif, Ystad, Sävehof och Kristianstad.

---

Då blir det riktigt svårt att välja motståndare, Guif har då att välja på Sävehof eller Kristianstad.

---

Innan jag går in och "filosoferar" kring semifinalvalet låter vi kvartarna bli färdigspelade först. Denna säsong har ju visat att inget lag går säkert...

---

Har klurat på saken dock (så klart!) och har lagt upp en plan. Återkommer till det senare i veckan...

---

Och så fick jag motta en ny utmaning idag av målisen Richard Larsson. Det blir en "Jarmo testar kontring" i slutet av veckan. Precis när lillfingret läkt ihop.

---

Men det tar jag, det är ju slutspel!

---

På tal om walk in a park. Det blev det inte för P4 Sörmlands webbsändning som fick ställas in pga fel på tekniken. ISDN-boxen ville inte samarbeta denna gång vilket var givetvis så jävla tråkigt. Men vi tar nya tag i semifinalerna hoppas jag!

---

Publiksiffran ikväll: 2126, tredje bästa nuffran denna säsong.

---

---