BLOGG

Elitserien tappar färgstark eskilstunaprofil!

Att Andreas Stockenberg, son till "Mr Eskil" Hasse Leonardsson, avslutar sin sejour i Alingsås har varit klart sedan en tid tillbaka. Nu är det i stort sett klart med ny klubb för "Stocken"!

Vi som gillar Guif, är skyldiga Andreas Stockenberg ett stort tack. Det var nämligen han som drog med sig Kristján Andrésson till handbollen back in the day. Tyvärr blev det ingen lång spelarkarriär för Stocken själv, JSM-silver med Eskils P81 år 2000 blev kronan på verket. Eskil förlorade finalen mot Växjö, som hade en viss Jonas Källman i laget.

--- 

Stocken satsade alltså på tränarkarriären. Eskil, Skånela och Alingsås är lagen han jobbat med. Och då kan han klippa in bilder från Champions League, SM-semi för herrar och så ett antal medaljer i JSM, PSM och RMB (vi äldre minns den sistnämnda turneringen med namnet ICA-cupen) till minnesboken.

---

Men nu är det flytt till Linköping som gäller.

---

Kära konkurrenten Eskilstuna-Kuriren köttade visserligen ut nyheten i dagens tidning, men vill här redovisa hur jag "vaskade" fram informationen (med god hjälp av Stocken själv).

---

Det började (för ovanlighets skull) på facebook, då Stockens Alingsås hade åkt ur slutspelet och jag frågade vad som händer nu i hans karriär. Svaret blev:

"Nu ska jag ta mig en veckas välbehövlig semester! sen ska jag skriva kontrakt med en förening! så jag dyker upp i sporthallen även nästa säsong."

Då försöker jag komma på vilket lag i Elitserien som söker ny tränare. Vidgar tanken till Allsvenskan och tänker då osökt på Eskil, som inte har gjort klart med tränare till nästa säsong. Så jag kontrar:

"jag höftar till med Eskil. Co-op med Steffo"

Svaret:

"hahaha :)"

Jarmo:

"ok, fel reaktion :D"

Detta händer alltså under onsdagen.

Inte Eskil alltså. Då blir nästa tanke storsatsande Hallby i Allsvenskan. De har visserligen gjort klart med Kenneth Andersson från IFK Kristianstad. Men tanken på delat tränarskap mellan de två underbara profilerna verkade god, så det är mitt nästa spår.

Men så igår kväll, torsdag alltså, skriver Stocken följande status på fejjan:

"Tack för alla fina år Alingsås HK ♥ nu blir det att lära sig Östgöta mål! Gate upp och Gate ner!!"

Nytt meddelande till Stocken:

"Helvete. Var helt inne på Hallby och radarparet Kenneth/Stocken när du drämmer till med östgötamålet. Då måste det väl vara RP och då blir det matcher mot GP i handbollstemplet! :)"

Stocken svarar:

"Bra Sherlock :)"

RP, från Linköping, är ett klassiskt lag. Spelar visserligen "bara" i division 1, men ska enligt Corren göra en elitsatsning. Och det borde ju passa Stocken perfekt.

Nu är ändå handbollen inte skälet till flytten i första hand . Nej, det är kärleken som talar! Jag citerar:

"Nej, tjejen kommer därifrån!! Du vet finns annat än handboll! Tog 30 år att fatta för mig :)"

Det är bara att lyfta på hatten! Tror nog att den stora vinnaren i det hela, förutom kärleken, är RP.

---

Avslutningsvis var jag ju så klart tvungen att upplysa om de negativa sidorna med en flytt till Linköping:

"dialekten är fan inte o leka med :)"

Chatten avslutas med:

"Nej den är fan inte grann... skönt att jag har mitt Eskilstunamål intakt!!!"

---

Men ändå härligt att konstatera att Sporthallen får finbesök även nästa säsong!

---

Dä om dä, nu tar vi hälg, inte så träligt! Häjddå!

---