Guif möter Rhein-Neckar Löwen i sommar! Foto: Jarmo Mänty Sveriges Radio
BLOGG

Guif möter storlag i sommar!

Guif är inbjudna till en mäktig träningsturnering i Tyskland i sommar!

18-19 augusti spelar Guif en träningsturnering i Tyskland. Efter att ha hört rykten om motståndare tog jag kontakt med diverse utländska klubbar och fick ryktena bekräftade. Jag kan härmed stolt avslöja vilka andra lag som bjudits in:

  • Rhein-Neckar Löwen (GER)
  • SC Magdeburg (GER)
  • HBW Balingen (GER)
  • Kadetten Schaffhausen (SUI)
  • Haslum (NOR)

---

Rhein-Neckar Löwen har Guif mött denna säsong i EHF-cupen över två jämna matcher. Förra säsongen spelade laget Final Four i Champions League. Femma i Bundesliga just nu. Kalasmotstånd!

---

SC Magdeburg, sexa i Bundesliga.

---

HBW Balingen, just nu på 14:e plats i Bundesliga,

---

Kadetten Schaffhausen, spelade i samma grupp som Sävehof i Champions League (hemmavinst i bägge möten), åkte ut i åttondelen mot Atlético Madrid. Vinnare av schweiziska ligan i överlägsen stil (9 poäng före guifbekantingen Pfadi Winterthur) och är klara för final i slutspelet.

---

Haslum, norska mästare denna säsong.

---

Noterbart är att Aalborg, Tobias Arens nya klubb, var inbjudna. Men Aalborgs nya tränare Nikolaj Jakobsen har nära kontakter med Kiel (som också arrangerar en turnering i augusti) så det blir inte Aren mot Guif i sommar...

---

Är det nu man börjar kolla efter hotell och flyg?

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista