1 av 2
Heimir Óli Heimisson, Haukar. Foto: Gunnar Johansson / guif.nu
2 av 2
Heimir Óli Heimisson, Haukar. Foto: Gunnar Johansson / guif.nu
BLOGG

Ny mittsexa klar för Guif!

Äntligen en silly season-nyhet angående Guif!

Fick för två veckor sedan höra av pålitliga källor att Guif jagade efter en ny mittsexa. Efter synnerligen effektiva efterforskningar (tänk Palmegruppen) vågar jag presentera den nya spelaren!

---

Så här ligger det till.

---

Spelaren i fråga heter Heimir Óli Heimisson. En islänning från mästarlaget Haukar. Heimisson är född 1990 (fyller 22 på söndag) och har spelat en massa U- och J-landskamper för Island (och mött Zacke i mästerskap). Den nyblivne Guifaren mäter 202 cm i strumplästen och vågen visar en vikt på 0,102 ton.

---

Eskilstunapubliken har faktiskt redan haft möjlighet att stifta bekantskap med Heimisson hemma i Sporthallen. Jajamänsan, Haukar deltog nämligen i Kuriren Cup sensommaren 2010. Guif vann den matchen med 35-23. Bäste målskytt för Haukar? Jomenvisstsörrö, Heimir Óli Heimisson med 5 fullträffar. Så här står att läsa i matchreferatet på Guifs hemsida:

”Fina kombinationer med inspel till den kraftfulla mittsexan Heimir Óli Heimisson blandades med enkla misstag som Matte & Zacke straffade hårt.”

---

Velkomin til Svíþjóðar, Heimir Óli Heimisson!

Då var silly season igång på allvar.

---

Ös på med tips! jarmo.manty@sverigesradio.se

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista