Leonel Ojala vann norska slutspelet igår. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX NORGE
BLOGG

Radio + sport = bäst!

29 min

Satt igår kväll och lyssnade på en webbradiosändning från den andra finalmatchen i norska slutspelet. Haslum tog emot Elverum. En spännande match fick en dramatisk upplösning och en stor del av upplevelsen var Leif Tore Surén. Min nya favorit!

Elverum vann den första finalmatchen med 34-28 och kunde därmed kosta på sig en femmålsförlust i returmatchen för att säkra segern i slutspelet.

---

Halvtidssiffrorna 16-16 och allt såg stabilt ut för ex-guifaren Leonel Ojalas Elverum. Men andra halvlek inleds med att Haslum gör direkt 6-0 och det blir nerv i matchen.

---

Satt hemma och lyssnade på webbradions referat, och ju längre matchen led, desto säkrare var jag att Leif Tore Surén skulle få minst en hjärtattack...

---

Har svårt att plocka ut min favoritdel, om det är vrålet efter en räddning, om det är när han säger "nu går pumpen, nu går pumpen", eller när bisittaren frågar om han är i liv, eller om det är det faktum att han faller i gråt efter slutsignalen. Lyssna själv!

Jag säger bara, tack Leif Tore Surén - You made my day!

---

http://www.elverumsradioen.no/

---

Och givetvis, grattis Elverum och Leo till guldet!

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista