FOTBOLLSBLOGGEN

Senaste nytt: Ny tränare till Malmköping

I helgen sparkade Malmköpings IF sin tränare Tommy Kägo.

Jag kan nu avslöja vem Malmköping vill ha som efterträdare.

Det är klubbens förre målvakt Daniel ”Dojjan” Jävergren.

- Det stämmer att jag fått erbjudandet och jag vill hjälpa Malmköping. Nu hänger det på om Värmbol släpper mig från mitt kontrakt som målvaktstränare hos dom. Det avgörs i kväll, säger Daniel.

Han skulle ha fått besked från Värmbol vid lunchtid i dag, men division två-klubbens sportchef Jukka Rautiainen har blivit försenad från en resa.

- Jag tror det kommer att lösa sig, säger Daniel.

Malmköping ligger ju sist i fyran, du är inte rädd att du tar ett hopplöst uppdrag?

- Nej, när moderklubben kallar ställer man upp. Jag har tillbringat 22 år av mitt liv i MIF och jag tror det finns goda möjligheter att klara kontraktet.

Vad ska du hitta på för att skapa ett vinnande lag?

- Jag tror det viktigaste är att få tillbaka Malmköpingsandan. Den lilla ortens lag mot resten av världen.

De assisterande tränarna Patrik Söderqvist och Jonas Åkerlund ska fortsätta, men Daniel vill gärna ha ytterligare en kraft som i första hand ska hjälpa till med coachningen. Enligt vad bloggen erfar hoppas MIF att gamle stortränaren från Eskilstuna, Bengt Persson, ska ta den rollen.

- Det kan jag inte kommentera, säger Daniel.

Om det går i lås med Värmbol blir Daniel Jävergren bara en tillfällig lösning under hösten. Nästa år ska Benny Edlund träna Malmköping. Han är nu damtränare i Dunker, men har tidigare varit juniortränare i Malmköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".