FOTBOLLSBLOGGEN

IFK-tränaren släpper fram ny mittback

IFK Eskilstunas tränare Tommy Onodi har planer på att visa upp en ny mittback i hemmamatchen mot Juventus på söndag.

Andreas Ledin från Örebroklubben Adolfsberg, som blir spelklar för IFK i morgon.

Det lutar åt att han får spela från start, säger Tommy Onodi.

Ledin har spelat på samma nivå – i trean – för Adolfsberg tidigare. Han har flyttat till Eskilstuna för att jobba som brandman.

- En av våra spelares pappor jobbar där också och tyckte att Andreas skulle testa hos oss. Han har haft ett uppehåll från fotbollen, men är bra tränad som bandman. En fysisk spelare med en hårdhet som vi saknar i laget, säger Tommy.

Filip Lundevall från Eskilstuna City blir spelklar för IFK i dag och mittfältaren är också aktuell för spel på söndag.

”Fille” kommer minst att sitta på bänken, säger Tommy.

Namnet Lundevall är ju starkt förknippat med IFK. Filips farfar Karl-Gunnar Lundevall vaktade målet i allsvenskan 57-58 och 64 och pappa Matts var under många år försvarsklippa i IFK. Men Filip har bara spelat i City tidigare, ofta tränad av sin pappa både under pojklags- och juniortiden.

Efter att ha vunnit fem av de senaste sex matcherna har IFK fått lite plötslig toppkänning. I dag skiljer det bara tre poäng till kvalplatsen till division två och ytterligare en till serieledning.

- Eftersom topplagen tappat poäng har vi fått en inbjudan och det är bara att tacka och ta emot. Nu satsar vi förstås på att hänga på i toppen och skapa lite spänning under hösten. Det vore väldigt tråkigt om vi hamnade i ingenmansland i tabellen, säger Tommy.

Det kan dock vara bäst att ta med i beräkningen att IFK tagit fyra av de fem vinsterna mot bottenlagen Farsta och Järna och att det nu väntar svårare uppgifter. Närmast Västeråslaget Juventus på Tunavallen.

- Vi fick stryk mot Juventus med 4-1 borta efter en riktig plattmatch. Men det blir svårt även på söndag. Juventus har fått ett gäng spelare från Sierra Leone och är på stark uppgång. Vann ju stort senast mot Tumba, säger Tommy.

Inför söndagsmatchen har IFK målvakten Richard Larsson fortsatt på skadelistan. Han har en fingerskada.

- Jag har inte fått något besked om hans röntgen, säger Tommy, som nu har junioren Eric Axelsson Larsson i målet.

Det är också frågetecken för den skadeförföljde Abdul ”Lokus” Din Sesay, som gick av igen senast mot Järna.

Han går sönder märkligt lätt. Jättesynd eftersom han nu var i mycket bra form, säger Tommy.

Den gamle skyttekungen gör sin första säsong som huvudansvarig tränare i ett team med Fredrik Jansson, som kom till IFK från Nyköpings BIS och hållit till på ungdoms- och juniorsidan under några år.

Vi har samma syn på fotboll och kompletterar varann bra. Fredrik är mer teoretisk och jag lite mer praktiker, säger Tommy, som en gång i tiden var juniorlandslagsman och fruktad anfallare när IFK fortfarande var ett elitlag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".