Fotbollsbloggen

Citykaptenen vilar även på söndag

Eskilstuna Citys lagkapten Dan Wikström är på bättringsvägen efter sin ljumskskada. Men det lutar åt att han vilar även i hemmamatchen mot Luleå på söndag.

– Det har lossnat och blivit klart bättre den här veckan. Jag tränade fotboll en timme på torsdagskvällen innan jag började känna av ljumsken. Ska vara med även på träningen i morgon, men jag tror att jag inte spelar på söndag för att inte riskera att slå upp skadan, säger Danne.

Det var på en träning för en dryg månad sen som det högg till i ljumsken på Danne. En skada som han aldrig haft tidigare.

– Det har varit tråkigt att sitta på cykeln i gymmet, men kul att killarna fixat två segrar i höststarten. Vårt mål är att säkra kontraktet så snabbt som möjligt och det ser ljust ut, säger Danne.

Även Robin Larsen (halsfluss) saknades mot Syrianska Kerburan i måndags. Robin tränade för fullt i går, men det återstår att se om han får tillbaka sin plats eftersom 17-årige Jesper Manns vikarierade så bra som högerback.

– Jag blev också imponerad av Jesper. Han spelade mot deras stjärna John Junior, men klarade sig jättebra, säger Danne.

Mot Luleå har City revansch att kräva för brakförlusten med 1-7 i våras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".