BLOGG

Elitserietips!

Med lite drygt två veckor kvar till premiären tänkte jag redovisa mitt tips för hur grundserien slutar i herrarnas Elitserie.

Som bekant är jag usel på att tippa. Men det är ändå en rolig sysselsättning så jag kör ändå. Kort och gott:

---

Ystad vinner den tokjämna serien med bättre målskillnad än Guif. Alternativt med 1-2 poäng. Guif har dock lärt sig med dyra läropengar att seriesegern inte är en garanti för lycka i slutspelet. Nej, i år ligger man "lite lågt" i seriespelet för att sedan öka farten när slutspelet börjar. Med en förmodad formtopp i finalen!

---

Sävehof skulle vinna serien annars, om det inte vore för spel i CL som iaf till en början tar mycket på krafterna.

---

Kristianstad, laget som kvalade sig kvar 2011 och spelade final 2012, är en joker igen. Kan gå hur som helst, typ. Men ett stabilt hemmaspel räcker till en fjärdeplats och hemmafördel i kvarten.

---

Lugi borde rankas högre, men senaste säsongen i fräscht minne vill jag inte haussa för mycket. Borde fightas om plats 2-4 men vi kör på detta.

---

RIK har spelat ihop sitt unga lag under några år nu, och med fina förstärkningar blir det slutspel. Enda svagheten: målvakterna.

---

Drott, förra säsongens stora flopp, rycker upp sig denna säsong trots att det är i stort sett samma lag på banan. Men ett år äldre och man kanske lärt sig nåt på vägen? Om inte - kvalspel.

---

Och så Malmö. För bra för att inte gå till slutspel, men ändå för dåliga för att vinna hela skiten. 3 sköna bussresor till Eskilstuna igen våren 2013?

---

Alingsås och VästeråsIrsta missar slutspel men slipper även kvalspel. Tror bägge lagen är nöjda med detta. Alingsås får ladda vidare för säsong 2013/14 med spel i nya hallen. Förhoppningsvis i Elitserien dårå. VästeråsIrsta har inte värvat några sk färdiga elitspelare. Men tror att kämpartakterna och Martin Boquists vassa spel räcker till plats 10.

---

Skövde, Hammarby och Aranäs får spela kvalspel framåt vårkanten. Den kvalserien kommer att bli den bästa hittills med 3 hungriga lag från Allsvenskan! Blir ett jäkla jobb för Elitserielagen att fixa nytt kontrakt!

---

Sist blir tyvärr Skånela! Visserligen är skytten Viktor Östlund en riktig framtidsman för landslaget, men är alldeles för ensam och alldeles för bra. När han punktas bort får Skånela lika svårt som Guif fick mot Kristianstad i femte kvarten när Aren och Zacke punktades bort i slutet. Dessutom seriens svagaste mv-par.

---

 1. Ystad
 2. Guif
 3. Sävehof
 4. Kristianstad
 5. Lugi
 6. RIK
 7. Drott
 8. Malmö
 9. Alingsås
 10. VästeråsIrsta
 11. Skövde
 12. Hammarby
 13. Aranäs
 14. Skånela

---

På Twitter har jag favoritmarkerat några andra tips från andra "handbollsprofiler". Gå gärna in på min profil för att kika!

---

Ser fram emot rättning av tabellen, blir nog inte många rätt till slut men än så länge ligger jag bra till!

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".