Fotbollsbloggen

Rogic ännu hetare – och Manns tränar med Gais

Eskilstuna Citys Filip Rogic blev ännu hetare på transfermarknaden i går. Och här är dagens scoop – klubbens andre store talang, Jesper Manns, ska träna med Gais i två veckor.

– Jag åker till Göteborg i morgon. Ska bli spännande, sa Jesper på söndagskvällen.

---

Gais har ju haft en riktig skitsäsong. ”Makrillarna” gick från en topplacering 2011 till jumboplatsen i år och ekonomin sägs vara hårt ansträngd i den anrika Göteborgsklubben. Men det är inget som skrämmer den 17-årige pojklandslagsmannen.

– Nej, de ska ju i alla fall spela i superettan. Får jag ett konkret erbjudande från en bra klubb är jag beredd att flytta.

---

Jesper har tidigare berättat i bloggen att han spelat utan kontrakt i City. Trots succé under våren och ett kanonmål med ”fel” fot (vänstern) i början på hösten fick han oväntat lite speltid resten av säsongen..

Hur Gais scoutat honom vet han inte, men en av lagkompisarna i P 95-landslaget har varit Göteborgsklubbens Fredrik Jonsson.

---

Ny tränare i Gais är Thomas Askebrand från superettanklubben Falkenbergs FF. Under två veckor får Jesper nu ledigt från fotbollsgymnasiet i Eskilstuna – där Citytränaren Daniel Wiklund är instruktör – för att träna med Gais.

---

Förra veckan avslöjade jag att Filip Rogic började träna med allsvenska Syrianska. I går spelade både Rogic och Manns i matchen mellan norrettans talanger under 20 år mot söderettans dito.

Där stärkte Rogic sitt marknadsvärde rejält när han fick pris som norrettans bäste spelare och även gjorde ett mål i 2-2-matchen i Västerås. Före paus reducerade Citys 19-årige offensivspelare till 1-2.

– Jag fick ett instick mellan ytterback och mittback, tog med mig bollen på en touch förbi målvakten och rullade in den i öppet. Riktigt snyggt, säger Filip.

Han spelade högerforward i första halvlek i en 4-3-3-uppställning och innermittfältare i andra.

---

I dag fortsätter Rogic träna med Syrianska och då ska Södertäljeklubbens manager Özcan Melkemichel dyka upp efter en veckolång Turkietresa och granska Citytalangen. Sen blir det tre pass till, tisdag, torsdag och fredag.

– Jag hängde med bra första veckan, säger Rogic, som inte är nöjd med Citys kontraktsförslag efter långvariga förhandlingar.

---

Representanter från många elitföreningar följde talangmatchen på Swedbank Park – bland andra AIK:s scoutingchef Björn Wesström och IFK Norrköpings Sören Cratz. Jesper Manns spelade högerback i andra halvlek.

– Tycker det gick helt okej, säger Jesper.

Hur ser du på City?

– Jag avvaktar och ser vad som händer med truppen.

Klubben måste nog lägga i inte en bara en pollett om inte två jättetalanger ska gå förlorade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista