BLOGG

Zacke kan vinna Jerringpriset

Idag presenterade Radiosporten årets kandidater till Jerringpriset. Och bland de nominerade återfinns Guifspelaren Mattias Zachrisson...

Det stack ju väldigt många i ögat när Zacke blixtinkalldes till OS-finalen i somras och kom hem med en silvermedalj - utan att ha spelat en enda sekund.

---

Lite småroligt var det att följa de bittra kommentarerna. Men handboll är en lagsport. Och som du vet skulle inte ett lag kunna funka om det inte fanns tillräckligt med spelare. Bara för en så simpel sak som att kunna genomföra vettiga träningar. Visst, du kan ha en vass startsjua, men om du inte har fler spelare att tillgå kommer det laget inte funka i längden.

---

Så jag är iaf stolt över Zackes säsong i landslaget. En säsong som nu alltså slutar med en nominering till Jerringpriset.

---

Eller slutar och slutar. Det kan ju faktiskt bli så att handbollslandslaget vinner!

---

Och det skulle inte förvåna mig. Enligt förhandssnacket skulle man få svårt att ta sig vidare från gruppspelet, för att inte tala om slutspelet. Men det räckte ända till final mot Frankrike.

---

Så, alla handbollsälskare, you know what to do!

---

För Guifs del är det hemmamatch mot Hammarby imorgon. Guif ställer upp med samma lag som senast mot Sävehof:

Larsson, Hallberg, Tholin, Hammar, Sjöö, Stenbäcken, Lindgren, Haukur, Ekman, Zacke, Åkerman, Blank, Heimir & DP.

---

Och som vanligt denna säsong sänder P4 Sörmland matchen direkt i webbradion och i SR Play-appen.

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".