Fotbollsbloggen

Malmköping värvar och lyfter upp sju egna

Malmköpings IF har haft en välbesökt upptakt med nye tränaren Benny Edlund. Bland 30-talet spelare märktes två nya utifrån, Erhan Lindqvist från Valla och Mohammed Rezai, Flens IF/Södra.

På sin hemsida skriver MIF också att det är minst lika roligt att inte mindre än sju spelare från den egna ungdomsverksamheten lyfts upp i A-truppen. Det kan vara rekord i föreningens historia och ett bevis för vilket bra arbete ungdomsledarna gjort.

Erhan Lindqvist är 25 år och en offensiv, hårt arbetande kille som är duktig rättvänd med boll. Mohammed Rezai är född 1995 och vann förra årets skytteliga i juniorserien med Flen.

Inför försäsongsträningen har Benny Edlund och hans tränarstab lagt upp ett fysprogram med hjälp av friidrotts- och ledarikonen Ulf Karlsson. Laget kommer att testas vid tre tillfällen under året i Munktellarenan i Eskilstuna för att se resultaten av träningen.

– Det var en riktigt bra upptakt och min känsla är att spelarna är precis lika sugna som Palle (Söderkvist), Jonas (Åkerlund) och jag är att göra detta till en riktigt kul och framgångsrik säsong, säger Benny Edlund till MIF:s hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".