Glenn Göransson, sportreporter P4 Kristianstad. Foto: Johanna Petersson/Sveriges Radio
BLOGG

Spännande vecka med derby, Europacupmatch och twittertest

Match mot Hammarby ikväll, det blev olidligt spännande senast, hur blir det denna gång? På lördag smäller det i EHF-cupen och så testar jag ett nytt grepp på Twitter...

Hammarby ska enligt Eskilstuna-Kuriren sakna målvakten Daniel Svensson och Kasper Ottesen. Guif ställer upp, som jag bloggade om igår, med samma lag som senast. Det betyder att Robin Andersson vilar samt att Helge Freiman inte är spelklar än.

---

Helge tränade på för fullt igår, han såg riktigt spelsugen ut och kan förhoppningsvis vara klar för spel på lördag mot BM Aragón, precis som Robin.

---

Jag var i Sporthallen igår och kollade på Guifs träning. Sportchefen Bosse Åslund spekulerade inför kvällens match och bjussade på en personlig betraktelse.

"Hammarbys offensiva försvar är jobbigt att möta. Blir svettig av bara tanken ifall man själv skulle möta ett 3-2-1-försvar."

Ja, det gäller att hålla farten uppe HELA TIDEN i anfallsspelet för Guifs del. Annars fastnar man och vips höjer domaren armen och varnar för passivt spel...

---

Radiokollegan Glenn Göransson från P4 Kristianstad är på besök i Eskilstuna, han hängde med till Sporthallen. Glenn som själv spelat i Elitserien back in the day twittrade så här igår:

Konstaterar: 27 år sedan man senast var i Eskilstuna Sporthall - som redan då var rejält sliten och omodern. Politiker, välkomna till Krstd

Så sant så.

Ikväll kommer jag och Glenn testa en ny grej på twitter. Vi kommer båda att twittra via samma konto, Glenn kör med gröna linser och jag med röda.

---

Finns förövrigt hundratals biljetter kvar till lördagens EHF-cupmatch. IFK Kristianstad kunde redan igår konstatera att man hade slutsålt till fredagens derby mot Ystad. Snacka om skilda världar...

---

Så om du är sugen på en internationell stormatch...  https://event.webbiljett.se/guif/step/chooseSection.aspx?edId=92

---

Dä om dä, ses i Sporthallen!

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".