Fotbollsbloggen

Citybossen: ”Jag tror vi får behålla Manns”

I måndags avslöjade jag att Eskilstuna Citys pojklandslagsman Jesper Manns tränar med Gais i två veckor. Men Citys ordförande Laszlo Meszaros tror det finns stora chanser att Jesper kommer ha Tunavallen som hemmaarena även nästa år.

– Hade ett tidigare inbokat möte med Jespers föräldrar i tisdags och det slutade i en positiv samsyn. Jag tror vi får behålla honom, det som skulle kunna förändra den bilden är att det kommer ett erbjudande från en allsvensk klubb eller att Gais ger honom ett fett ekonomiskt bud, säger Meszaros.

Den 17-årige högerbacken har spelat utan kontrakt i City och Meszaros förklarar varför:

– En spelare som inte fyllt 18 behöver vi inte ha kontrakt på. Göran Wahlström (tidigare sportansvarig) och Jespers pappa Roger var ändå muntligt överens om ett kontrakt i somras, men det kom aldrig på pränt.

Du tror alltså ni kan matcha ett eventuellt kontraktserbjudande från Gais?

– Ja, sportsligt gör vi det definitivt. Vi kan erbjuda Jesper en bra utveckling i City i en tryggare miljö. Men skulle Gais vilja ge honom 25 000 kronor i månaden kan vi ju inte vara med och bjuda mot, säger Meszaros.

Glädjande för City är att lagkaptenen Dan Wikström bestämt sig för att göra sin trettonde säsong i A-truppen. Trots att Danne i den här spalten nyligen uttryckte sitt stora missnöje över Citys kontraktsförslag kom han överens med Meszaros vid en ny träff. Vilket bör innebära att City höjde budet avsevärt.

– Jag har ett handslag med Danne och det räcker alltid till vi sätter oss ner och skriver. Han ska nu fundera på längden på kontraktet, säger Meszaros.

Citybossen tror också att en påskrift på ett nytt kontrakt av 19-årige mittbacken Anton Hansén är nära.

– Det kändes så när vi träffades och jag har även haft positiva kontraktssnack med Adnan Cirak, William Celsing och Robin Larsen, säger Meszaros.

Två tänkbara nyförvärv, Jyväskyläs U 21-landsagsman Niko Markkula och Robin Blommé, som inte fick nytt kontrakt med Västerås SK, är fortfarande aktuella. Markkula är enligt Jyväskyläs hemsida i första hand högerback, men har även spelat yttermittfältare, och Blommés favoritposition är mittback.

– Niko har även spelat centralt på mitten, säger Meszaros.

Förhandlingarna fortsätter med spelarnas agenter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista