BLOGG

En månads väntan är över!

För ganska så exakt en månad sedan lottades EHF-cupens tredje omgång. Som bekant fick Guif spanskt motstånd, i form av BM Aragón, som en sista utmaning inför det hägrande gruppspelet. De stora förväntningarna har så smått övergått till nervositet...

Nervositet inför själva matchen, givetvis, men även när det gäller publiktillströmningen. Kommer det nån folk till Sporthallen?

---

Höll på att fundera sönder hjärnan igår kväll på sofflocket, så jag slängde ut en fråga till några av Sveriges stora handbollsprofiler, Tomas Axnér (tränare Lugi), Martin Frändesjö (expert på SVT) och Magnus "Nollan" Grahn (expert på SVT). Frågan (på twitter) löd:

Skulle @tomasaxner @BalonmanoMartin & @Nollan_Grahn kunna ge tre 3 skäl till varför man inte bör missa chansen att se BM Aragón på lördag?

Visserligen var det bara Martin Frändesjö från den trion som nappade på frågan. Men svaret han gav går inte av för hackor:

Se Guif lägga grunden för vidareavancemang, se Guif höja statusen för svenska klubblag samt spanska lag är alltid sevärda!

Vad ska man säga, klockrent!

---

Och då är det läge att kolla med Guif hur det går med biljettförsäljningen. I onsdags hade man sålt ca 750 biljetter. Dessutom har man bjudit in ca 400 ungdomar från länet. Detta kan medelst lätt matematik i form av addering ganska så snabbt räknas fram till en summa på 1150.

---

Som en kontrast till det kan jag ta ett exempel hur det ser ut i Elitserien. I seriepremiären mot VästeråsIrsta hade man 2017 pers på plats i Sporthallen. Alltså mot en nykomling i Elitserien. Visserligen derbykaraktär på matchen men om man gör en jämförelse mot BM Aragón blir det aningen farsartat.

---

Du kan förresten läsa på om det spanska motståndet här

---

Så du som är handbollsintresserad. Ta fasta på Martin Frändesjös finfina argument. Dra ditt strå till stacken för att stärka den svenska handbollen. Det är vi alla värda!

---

För om Guif går vidare till gruppspelet i EHF-cupen, bidrar det till att höja Sveriges ranking ute i handbollseuropa. Det skulle betyda att svenska lag i kommande säsonger får möta "lättare" motstånd i de olika cuperna ute i Europa. Du vet, framgång föder framgång! Som Sävehofs lyckade CL-säsong 2011/12 (med lite hjälp av Guif i EHF-cupen) mynnade ut i att Sverige faktiskt fick en efterlängtad direktplats till CL denna säsong. Och just det, den nyheten var ju jag först med!

---

För övrigt, funderar på att skippa livetweetandet imorgon, och istället bara försöka njuta av handbollen. Får väl se hur det går med den lilla "strejken", beslut tar jag imorgon. Påtryckningar mottages välvilligt här

---

Och så är det ju match direkt på måndag också! Mot VI. Men det tar vi på... måndag.

---

Trevlig helg, ses i Sporthallen!

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".