Fotbollsbloggen

Landslagstjej nära övergång till United

Eskilstuna United har flera bollar i luften sen ett antal duktiga spelare visat upp sig på Tunavallen. Den första som kan landa i en övergång verkar U-landslagsmeriterade Västeråstjejen Amanda Wegerman vara.

– Vi har nyss haft ett nytt positivt snack och jag tror vi kommer att få ett definitivt klartecken från Amanda nästa vecka, säger Uniteds tränare Viktor Eriksson.

Wegerman, som gjorde 14 mål för BK 30 i norrettan och har spelat ett U 20-VM för Sverige, var ett av de första tilltänkta nyförvärven att gästa United sen serierna var slutspelade. Nu verkar det alltså som affären går i lås med den eftertraktade anfallaren, även om jag inte har Amandas egna ord än. Hittills har nämligen mina försök att nå henne på telefon varit fruktlösa.

IFK Norrköpings albanska landslagsspelare, mittfältaren Dafina Memedov var den senaste att besöka Eskilstunaklubben i onsdags. Parterna ska ha ett nytt snack nästa vecka.

– Dafina är klart intresserad om vissa bitar går att lösa, säger Viktor.

I dag eller i helgen ska han även ha en ny kontakt med Tölös bästa spelare Frida Svensson, som precis kommit hem till västkusten från två veckors semester. Vid sitt besök förklarade den tuffa mittfältaren att hon är beredd att flytta hit om han kan få ett jobb.

Nicole Modin, anfallare från Gideonsberg, rapporteras ha gjort ett gott intryck vid provträningarna. Hon gjorde elva mål i tvåan i år.

– Hon är också aktuell. Det kan bli så att vi fyller en bil med pendlare från Västerås, säger Viktor.

Av de egna spelarna som ännu inte skrivit på för 2013 är anfallsesset Felicia Karlsson närmast en förlängning. Det kan bli klart med kontraktet i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".