BLOGG

Att möta sin moderklubb för första gången...

På söndag åker HK Eskil till Jönköping för att möta Hallby i herrarnas Allsvenska. En vanlig match i mängden för dom flesta, men för Hallbys högersexa är det andra puckar...

Eskilstunasonen Simon Aulén har nämligen HK Eskil som sin moderklubb, även om han gjorde sina första träningar i City back in the day. Nu är Aulén inne på sin tredje säsong i småländska Hallby.

Eftersom jag själv aldrig mött moderklubben i nån av sporterna jag utövat, är jag på vippen att döööö av nyfikenhet hur det kan tänkas vara. Så, jag får väl fråga nån som (snart) vet.

---

Hur är det att möta sin moderklubb, Simon?

Det ska bli jäkligt roligt att träffa alla, händer ju inte så ofta eftersom man inte hinner hem så mycket. Men matchen i sig känns som vilken match som helst, det är ju en del nya i Eskil sen jag spela där.

Så inte extra nervöst jämfört mot andra matcher?

Nej då, jag tycker bara det ska bli roligt. Har väl ingen tendens att bli nervös inför matcher. Men har aldrig spelat en tävlingsmatch mot Eskil innan men nu innan matchen känner jag ingen speciell nervositet, bara att det ska bli kul. Det är väl bara en extra vilja att vinna mot polarna hemifrån!

Har du haft extra kontakt med nån inför matchen?

Nej, inget speciellt. Det är väl Wille på twitter (@willeetuna) som gav en känga om att Knutsen får ta med pungskydd, haha, men har inte varit något hets, kanske kommer något mess till Stefan innan matchen ;)

Vad säger du om er säsong hittills?

Väldigt ojämnt.. Lika bra som vi kan vara ena matchen lika dåliga kan vi vara nästa match. Men det börjar ordna upp sig.

Ni har en ny tränare (Kenneth Andersson, ex IFK Kristianstad), hur är han?

Jag är otroligt positivt inställd till Kenneth som tränare. Man märker att han varit med ett tag. Organiserad, har väldigt bra träningar och är noga med detaljer. Och följer vi det tror jag att det kan bli riktigt bra även om det inte har slagit ut helt än. Vi har höjt träningsdosen en hel del - träningar 6 dagar i veckan. Och fysiken har blivit bättre i laget, det såg vi inte minst senast mot Önnered (vinst borta med 34-30).

Ni ligger just nu sjua i Allsvenskan, vad har ni för målsättning denna säsong?

Att hela tiden bli bättre.

Hur slutar matchen på söndag?

Får vi hål på Danne i kassen så att Eskil ej får igång sitt kontringsspel vinner vi med 29-25.

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".