Fotbollsbloggen

Rogic: ”Syrianska verkade nöjd med mig”

I går gjorde Filip Rogic sin sista träning med Syrianska – för den här gången kanske är bäst att tillägga. Den talangfulle 19-åringen från Eskilstuna City verkar nämligen ha gjort ett bra intryck på managern Özcan Melkemichel och hans tränarstab i den allsvenska Södertäljeklubben.

– Det var åtminstone vad Özcan sa till mig när vi hade ett snack nu efter träningen, säger Filip.

På grund av en resa till Turkiet och en elittränarträff de senaste dagarna har Özcan bara kunnat vara med på två av Filips åtta träningspass med Syrianska.

– Men han sa att han var nöjd med vad han sett och att de andra tränarna också gett mig beröm. Özcan förklarade att de är intresserade och berättade lite vad som kommer att hända nu, säger Filip.

Syrianska ska ta en kontakt med City och undersöka vad det är för kostnad att lösa Rogic. Det handlar om utbildningsbidrag eftersom hans kontrakt går ut vid årsskiftet, men är under 23 år. Därefter ska Syrianska ha ett styrelsemöte och höra av sig igen till Filip.

– Syrianska går på semester i december, så inget kommer förmodligen att hända förrän dom börjar träna igen i januari. I december får jag i stället fokusera på träningen med City, säger Filip.

Inte aktuellt att besöka någon mer klubb?

– Nej, inte nu i alla fall. De flesta elitlagen har ju uppehåll i december.

Filip Rogic korades till matchens lirare i norrettans talanglag mot söderettans dito förra helgen. Efter matchen fick han massor av beröm och pekades ut som en blivande allsvensk spelare.

Filip jobbar som snickarlärling. Ett tungt jobb med mycket tidig uppstigning på dagarna och det är förstås inte optimalt för hans utveckling som spelare.

Enligt en initierad källa vill han redan nästa år kunna leva på fotbollen och då blir det förstås svårt för City att vara med i den ekonomiska kampen mot större klubbar. Vare sig det blir Syrianska eller någon annan.

---

För övrigt meddelar Eskilstuna United just nu att Filip Rogics flickvän Felicia Karlsson precis blev klar för ytterligare ett år i klubben. Som jag förutspådde i det förra blogginlägget alltså.

---

Till sist: Trevlig helg alla kära läsare - vad ni än hittar på. Själv hamnar jag säkert i Sporthallen på två gånger Guif - herrarna i morgon och damerna på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".