Fotbollsbloggen

Collegestjärna hem från USA för att ta en plats i City

Eskilstuna City jagar några stora nyförvärv, men kanske kan en doldis bli årets fynd. Kan avslöja att Johan Bergfeldt, 23, kommer hem efter fyra framgångsrika år i den amerikanska collegefotbollen för att försöka ta en plats i division ett-lagets trupp.

– Det ska bli jättekul att få vara med och träna och träffa grabbarna igen. Målet är att få ett kontrakt och får jag det vill jag ju också ta en plats i laget, säger Johan.

Åkerskillen fick många lovord av dåvarande Citytränaren Andreas Alm när han som 19-åring fick chansen i A-truppen. Men skador gjorde att det bara blev ett inhopp i division två under 2008. Sen blev det ytterligare ett året efter.

– Var yttermittfältare-forward under Addes tid, men i USA har jag spelat innermittfältare. Jag trivs bäst där och gillar att jobba hårt, säger Johan.

Han har pluggat affärsadministration, ekonomi och marknadsföring på Flagler college i S:t Augustine i Florida och varit ett av de starkaste korten i ett bra skollag. Han har korats både till årets spelare i lagets conference och till årets bäste student och idrottsman i regionen (åtta till antalet i den amerikanska collegeidrotten).

I år spelade han i Orlando Citys U 23-lag. Klubbens A-lag ligger i näst högsta serien.

– Det är lite annan fotboll där borta och det är ju svårt att säga på vilken nivå jag spelat. Eftersom jag knappt spelat i tvåan här hemma blir det en utmaning för mig att försöka ta en plats i City. Jag har följt laget på internet och resultaten imponerar verkligen, säger Johan.

Du känner väl många i laget?

– Ja, det är flera killar kvar. Robin Larsen har jag haft mest kontakt med, vi tillhör samma årskull och hade Daniel (Wiklund, Citytränaren) på fotbollsgymnasiet på Rekarne. Sen har jag spelat med Adnan (Cirak) i Viljan också.

Johan Bergfeldt kom hem till Åker för två veckor sen. När City börjar träna igen nästa måndag, 3 december, kommer han att vara på plats på Tunavallen.

Mera Citynytt: Jesper Manns och Haris Cirak är uttagna till P 95-landslagets läger på Bosön 6-9 december. Där återfinns även Pontus Nordenberg, som lämnat Nyköpings BIS för Åtvidaberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista