Andreas Flodman i VästeråsIrsta / Foto: Hasse Sjöström SR
BLOGG

Fulladdat efter urladdningen?

En häftig match bjöds vi på i lördags. Hela 1840 pers hade letat sig till Sporthallen, en mäktig siffra i Europacupsammanhang! Ett inspirerat hemmalag sprang som jehun och vann till slut med 4 mål. Och redan ikväll är det match igen...

"Att dom orkar, våra storkar", som nån sa i Sällskapsresan. Lite så är känslan inför kvällens bortamatch i Västerås.

---

Efter en furiös inledning i lördags mot Aragón (7-0 efter 7 minuter) samt en i det närmaste magisk andra halvlek som gjorde att chansen att avancera till gruppspelet i EHF-cupen nu är högst uppnåbart.

---

Det som bekymrade mest i lördags var den onödigt långa dippen då Aragon lyckades vända från 0-7 till 13-10 på en pisskvart.

---

Guif trampade igång ordentligt även i inledningen av halvlek två och lyckade rycka åt sig en ledning som höll matchen ut.

---

Positiva bitarna i Guif var målvaktsspelet samt kontringarna. Givetvis var även försvarsspelet stundtals briljant, det var ju det som öppnade för kontringsspelet som vi är vana att se från Guifs sida.

---

Sparkapital finns å andra sidan också inför returen. Och ja, till kvällens match likväl. Helge Freiman fick lite speltid tillsammans med Robin Andersson, och det såg lite ringrostigt ut. Förståeligt, då Freiman varit borta i drygt två månader och Robins knä har börjat spöka igen.

---

Om vi kollar målskyttet från lördagens match kan man snabbt konstatera att det "bara" var sex killar i hemmalaget som lyckades få nätkänning:

  • Tholin 9
  • Zacke 8
  • Heimir 4
  • Stenbäcken 4
  • Åkerman 3
  • DP 2

Inga mål från Helge och Robin således.

Aragón hade åtta målskyttar. Å andra sidan gjorde fyra av dem bara ett mål, så nog var det vidare spridning i Guif trots allt...

---

Nu fokus på kvällens derby.

Men först ett tänkvärt citat från filmen "Tinker Tailor Soldier Spy":

He´s a fanatic. And the fanatic is always concealing a secret doubt.

---

Märker nämligen att jag börjar tvivla inför kvällens match. Har riktigt svårt för att både släppa lördagsmatchen som var och samtidigt att inte redan nu börja tänka på returen nere i Zaragoza. Och om jag som utomstående beskådare har svårt med fokusering kan jag tänka mig att dessa tankar även finns i andra kretsar. Tex hos Guifkillarna. Jag har inte riktigt laddat om liksom. För att göra en liknelse till mobiltelefonernas värld så har jag kanske 47% kvar av batteritiden.

---

Så, orkar våra storkar?

---

Men, sen är ju jag (tyvärr) ingen elitidrottare. Har aldrig varit det och kommer väl aldrig att bli det heller. Så vad vet jag om hur tankegångarna går hos andra? Hur snabbt släpper idrottare det som varit och börjar fokusera på nästa uppgift? Och då menar jag nästa uppgift och inte nästnästa uppgift. Eller egentligen ska det ju vara mindfulness och Carpe Diem som gäller. Här och Nu. Så man ska inte ens tänka på nästa uppgift utan fokus ska ligga på uppgiften man har här och nu.

---

Sen å andra sidan. Om man inte förbereder sig för det som komma skall kan det bli knas senare. Typ som i trafiken där det gäller att både fokusera på körandet samtidigt som man bör planera körningen i förväg. Lite både och liksom. Carpe diem och framförhållning i ett symbiosförhållande.

---

Äh, jag flummar för mycket nu känner jag. Dags att agera istället för att reagera, känner jag.

---

Ses i Bombardier Arena ikväll!

---

Om inte, så lyssna på radion där det utlovas en massa försnack med start kl 17 i P4 Sörmland och P4 Västmanland!

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista