Fotbollsbloggen

Avslöjar: Kungsör släpper Lindskog till Södra

Kan avslöja att Kungsör släpper Andreas Lindskog. Han får bryta kontraktet och återvända till seriekonkurrenten Eskilstuna Södra FF.

– Vår ordförande Janne Svensson gjorde upp med Kungsörs boss Ove Björklund i går. ”Linkan” får spela med oss igen, men kommer inte att vara med i de två matcherna mot Kungsör. Det tycker jag låter som en bra uppgörelse, säger Södras tränare Johan Hansson.

Jag avslöjade ju förra veckan att Lindskog inte tyckte att han klarade av att pendla till Kungsör när han bor i Eskilstuna och jobbar i Västerås och har en sambo att ta hänsyn till. Han hade ångrat sig direkt när han skrev på kontraktet med Kungsör i december.

Kungsörs tränare Jocke Helgstrand hade rekommenderat sin styrelse att inte släppa Lindskog till Södra, men fick alltså inte gehör för den synpunkten.

De kommande seriematcherna – som har lite derbykaraktär – kommer nu säkert att bli extra heta. Både Kungsör och Södra FF kan komma att tillhöra toppen i division tre västra Svealand.

– När vi nu får tillbaka Linkan ser det verkligen bra ut. Våra nya unga spelare har visat framfötterna och är bättre än många tror, säger Hansson.

Lindskog tränar redan med Södra och kommer även att få spela träningsmatcherna. Närmast väntar BK Sport på Tunavallen på lördag.