Fotbollsbloggen

United räknar med både Elina och Erika

Eskilstuna United åkte på sin andra raka förlust i lördags. 1-2 mot seriekollegan Kvarnsveden på Tunavallen, men förstärkningar är på gång till United.

– Vi har stora förhoppningar om att både Elina Johansson och Erika Blomstrand ska spela för oss, säger Uniteds tränare Viktor Eriksson.

Elina, som senast spelade i United 2009, är på hemväg efter många år i amerikansk collegefotboll. Från början hade inte United så stora förhoppningar om henne, men det har vänt.

– Elina kommer hem redan runt 10-12 mars och är positiv till att spela för oss. Från Erika ska vi få ett besked några dagar senare, säger Viktor.

Elina kan användas både som mittfältare och anfallare medan Erika är en utpräglad forward. Erika var lagets främsta målgörare i fjol.

– Två lite äldre tjejer med både rutin och stort kunnande. Förhoppningsvis kommer de att stärka vår offensiv, säger Viktor.

Mot Kvarnsveden föll alla tre målen i första halvlek. Amanda Olsson kvitterade till 1-1, men Kvarnsveden – utan förra Unitedspelaren Ashleig Gunning – kunde avgöra innan paus. I andra hade Kvarnsveden ett stort bollinnehav.

– Vårt försvarsspel var stundtals riktigt bra. Framåt måste vi hålla i bollen bättre, men totalt var det ett steg i rätt riktning jämfört med Norrköping (1-3), säger Viktor.

Elin Wahlström gjorde säsongens första match på sin gamla plats som innermittfältare.

– Hon visade att hon blir nyttig för oss där, säger Viktor, som kommer att satsa på ett brittiskt mittlås i form av Louise Quinn och Vaila Barsley.