Fotbollsbloggen

City ska testa finsk mittback

I kväll kommer det en ny mittback till Eskilstuna City för träning och testmatch. Det är 20-årige Johannes Nordström, som inte fått förlängt kontrakt med IFK Mariehamn.

– Det var hans pappa som tog kontakt med oss och Johannes bör hålla hygglig klass efter flera år i högsta finska ligan. Han är förövrigt född i Örebro, säger Citys vikarierande förhandlare Peter Lindqvist.

Nordström debuterade i finska ligan som 17-åring och har även juniorlandskamper på meritlistan. Senaste säsongen spelade han 14 seriematcher. Han kommer till Eskilstuna i kväll, ska träna ett par pass med City och spela träningsmatchen mot Västerås SK borta på söndag.

När det gäller Citys övriga kontraktsjobb ska Lindqvist träffa Haris Ciraks pappa tillika agent i dag. Simon Turesson har fått ett förslag, så där fortsätter diskussionerna.

– När det gäller Jesper Manns är det svårt att komma i kontakt med hans agent Per Jonsson. Men det börjar brådska, säger Lindqvist.

Fortfarande aktuella för kontrakt är även Johan Bergfeld, Max Eurenius, Oliver Podmenik och Oscar Celsing.

Rolf Andersson

Redaktör fotbollsbloggen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista