Fotbollsbloggen

Silly season och träningsmatcher

Silly season rullar vidare och det senaste är att Östersund jagar Västerås SK:s målvakt Aly Keita. I dag bjuder jag också på resultat och målgörare från en radda träningsmatcher.

NORRETTAN

Östersund vill ha Västerås målvakt Aly Keita.

– Vi har bett VSK om tillåtelse att prata med honom, säger ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg till VLT.

– Det är en väldigt spännande målvakt som vi följt en längre tid. Han har en annorlunda målvaktsstil och är väldigt bra med fötterna, fortsätter Kindberg.

---

27-årige Saihou ”CH” Jagne är tillbaka på Vilundavallen där hans karriär tog fart på riktigt. Han är född i Gambia och kom i tidig ålder från Finspång till Väsby. Nu har han skrivit ett treårskontrakt med AFC United.

Inför säsongen 2008 värvades han till AIK där han bland annat avgjorde två Stockholmsderbyn under sina två år i klubben. Jagne lånades sen ut till GIF Sundsvall under 2010 under en dryg halvsäsong. Därifrån gick han till BP under hösten samma år för att i fjol spela i IFK Mariehamn.

AFC Uniteds sportchef Hamid Kabodvand:

– CH har visat att han vill spela för den klubb som han är uppvuxen med. Han brinner för att hjälpa upp klubben i Superettan igen och har inte kommit hem för att tjäna pengar. 

Umeå FC har gjort klart med sitt sjunde och åttonde nyförvärv. Mittfältaren Fredrik Fjällström Winka kommer från Mariehem.

– Att få spela på så hög nivå som möjligt och se hur man klarar sig känns inspirerande, säger Fredrik Fjällström Winka till klubbens hemsida.

Han är 25 år och har även spelat för moderklubben Lycksele och Robertsfors.

Åttonde nyförvärvet Adam Larsson har en brokig karriär bakom sig. Han har bland annat representerat Mällby och spelat både i Australien och på Island.

– Från första dagen jag pratade med Umeå FC har allting flytet på väldigt bra. Klubben verkar vara väldigt välskött, en seriös förening med höga ambitioner, säger mittbacken till klubbens hemsida.

23-åringen kommer närmast från en kortare sejour i moderklubben Sölvesborg och har även spelat i Hässleholm.

Valsta Syrianska har fyllt på truppen med sju nya spelare. Samtliga med utländska rötter och Märstalaget kommer utan tvekan att ha seriens mest svårstavade trupp.

Selånger har fått klartecken av Umeåmålvakten Jonathan Johansson. Nu återstår bara de sista bitarna innan påskriften.

Nykomlingen har även förlängt med mittfältarna Petter Andersson och Faton Buzuku. Den sistnämnde har uppvaktats av Ljungskile.

ELITETTAN DAMER

AIK har gjort en toppvärvning i Emma Lundh. Anfallaren återvänder till Solnaklubben efter spel i Tyresö, Djurgården och Linköping.

– Vi har känt behovet av att tillföra forwards till truppen. Emma är en spelare av hög allsvensk klass som kommer att betyda mycket för vårt anfallsspel, säger AIK:s chefstränare Mattias Eriksson.

Emma har 118 matcher och 31 mål i allsvenskan på meritlistan. Senaste säsongen gjorde hon sex mål i Linköping.

En annan anfallare som återvänder till AIK är Helén ”Honken” Holmgren. Hon har efter förra sejouren spelat i Bollstanäs och Hammarby.

– ”Honken” är en forwardstyp som vi upplevt att vi saknat. Hon går rakt på mål och är en jobbig spelare för motståndarna att möta, säger Mattias Eriksson.

FYRAN

Runtuna har värvat fyra 18-åringar. Målvakten Emil Sonander kommer från Harg och från Nyköpings BIS ansluter mittfältaren Anton Salinas, forwarden Lukas Karlsson samt Gustav Hestner, användbar både som mittfältare och forward.

TRÄNINGSMATCHER

Bröndby-Kalmar FF 1-1
Mål, Kalmar: Nenad Djordjevic.

IFK Göteborg-Örgryte 2-0
Mål: Mattias Bjärsmyr, Hannes Stiller.

Frej-Enköping 3-1
Mål, Frej: Dragomir Draganov 2, Mikael Erstadius.

Sandviken-Frej 1-0
Mål: Oliver Ekroth.

Selånger-Skellefteå 4-0
Mål: Petter Andersson, Jens Gustavsson, Oliver Widahl, Christoffer Milde.

Valsta/Syrianska-Stockholm Eagles/Srbija 5-0
Mål: Ardijon Berbatovci, Pjeter Lulgjuraj, Bekhzod Sharifov, Milos Rejlic, självmål.

Sala-Kungsör 3-0

Triangeln A-Eskilstuna City J 0-1
Mål: Oskar Brandell.

Järna-Oxelösund 3-4