Fotbollsbloggen

Hundra bissare jobbar inför cupfesten

Med tre dagar kvar till mötet med Kalmar FF på söndag stiger cupfebern i Nyköping. Just nu är ett hundratal ideellt arbetande bissare engagerade i att iordningställa den tillfälliga arenan med läktare runt konstgräsplanen på Rosvalla.

– Det roliga är att det inte har varit svårt att få tag i folk. Även våra goda grannar IFK Nyköping och IK Tun är med och hjälper till och det tycker vi är kul. Vid matchen kommer 70-75 personer att jobba, säger cupgeneralen Magnus Heidenberg.

Svenska cupen räknas förstås in under elitfotbollen och där är kraven på arrangörerna stenhårda. Inte minst när det gäller säkerheten.

– Vi har ju varit vana vid division två-fotboll i många år. När vi så får den långa manualen från förbundet inför det här blir man nästan mörkrädd. Men jag tror vi ska få allt på plats, säger Heidenberg.

På söndag kommer arenan att kunna ta emot 1 530 åskådare. Riktigt så många tror inte Heidenberg att det blir mot Kalmar.

– Som det känns i dag blir det 7-800 om det blir hyggligt väder. Men det är vi nöjda med. Kalmar räknar med 100-150 supportrar. En buss från Kalmar och resten från Stockholm.

Mot IFK Göteborg en vecka senare tror Heidenberg däremot att det kan bli fullt. Klubbens fans är betydligt hetare än sina kollegor i Kalmar.

– Det är uppmaning på deras sajt att alla ska till Nyköping. Men om det krävs kommer vi att kunna ta in ytterligare ett par hundra mot Göteborg, säger Heidenberg.

På en kortsida kommer det att finnas en ståplatsläktare för 500 bortafans. På ena långsidan en ståplatsläktare för 240 hemmafans och en dubbel sittplatsläktare för 640 personer. Dessutom markplats för ytterligare 150 åskådare. Långsidan med lagens spelarbås blir tom på åskådare liksom ena kortsidan.

– Tolv journalister har hittills ackrediterat sig, men det kan säkert blir några till, säger Bissarnas cupgeneral.

Fem-sex av Bissarnas spelare har också hjälpt till med läktarbyggena.