Fotbollsbloggen

Kalmar speciellt för Bissarnas kapten

För Nyköpings BIS lagkapten Magnus Karlsson är det lite speciellt att möta Kalmar FF på söndag. 2001 flyttade Magnus till den småländska kuststaden för att studera fyra år på Linnéuniversitetet och de första sex veckorna tränade han med KFF.

-- Henrik Rydström var ryggskadad, men var nere på träningarna. Tror dock knappast han kommer ihåg mig, säger Magnus.

Däremot är han lite bekant med Rydströms mittfältskollega Erik Israelsson. Han kom upp i Lindsdals A-trupp när Magnus avslutade sin Kalmarsejour med ett år där.

– Men jag känner Eriks storebror Johan bättre. Han är nu lagkapten i Lindsdal.

Övriga år i Kalmar spelade Magnus just i Nybro.

– Vi var en hel bil från Kalmar med en fantastisk stämning. Vi håller kontakten och i sommar ska vi faktiskt ha en återträff där nere. Sen har jag också många andra kompisar kvar där nere, säger Magnus.

Han var en av de sista från fjolårets trupp som skrev på nytt kontrakt. Haken är hans jobb som marknadschef i Södertälje SK.

– Jag missar en del träningar, men då kör jag fys på egen hand. Tror inte det är någon nackdel utan snarare en fördel för min kropp eftersom jag haft en del skador. Konstgräset sliter ju ganska mycket, säger Magnus.

I januari stukade han foten kraftigt under en träning. Men en magnetröntgen visade att ledbandet inte var av.

– Foten är fortfarande svullen och jag måste träna och spela tejpad. Känner av det på uppvärmningen och efteråt, men när jag är varm under matcherna är det inget jag tänker på. Jag tappar en del rörlighet, men är inte orolig.

Mot Kalmar kommer Bissarna förmodligen att ha fyra nyförvärv i laget. Så här säger Magnus om kvartetten:

Högerbacken Lennart Johansson från Malmköping.

– Det är en imponerande resa han gör. Lennart är en otroligt ödmjuk kille som hela tiden vill lära sig. Han har också smält in fint i gänget.

Mittbacken Per Pettersson, återbördad från Västerås SK.

– Ett kärt återseende. När Per kom upp i Bissarnas A-trupp var jag mittfältare, men i hans debutmatch vikarierade jag faktiskt som mittback. Han har haft en bra utveckling i VSK och vi trivs bra ihop.

Yttermittfältaren Ryan Gracia från Boden.

– En mycket teknisk kille med två fantastiska fötter. Han måste förbättra sin fysik och tempot, men det kommer säkert.

Anfallaren Calle Svensson från Sleipner.

– Jag har ju sett Calle många gånger som en duktig försvarsspelare i Sleipner. Nu är jag imponerad av att han gör det så bra på så kort tid i en för honom helt ny position. Men Calle är en otroligt smart spelare. Sen är han ju helt olik Marcinho. Vi får en helt annan tyngd och aggressivitet i boxen och ett lite annat spel som ställer andra krav på yttermittfältarna att mata inlägg.

Hur kommer ni att stå er mot Kalmar då?

– Ja, det blir väl konstigt om jag säker att det är viktigt med en bra start. Mot BP låg vi under med 0-2 efter en kvart, men vann i förlängningen. Fysiskt tror jag vi kan överraska Kalmar, men det är klart att de ska vara jättefavorit, säger Magnus och fortsätter:

– Med rätt vind och stolparna på vår sida kanske vi kan ge dem en hård match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista