Fotbollsbloggen

Haris Cirak skrev kontrakt med City

Eskilstuna City är överens med Haris Cirak om ett nytt kontrakt. Den 18-årige anfallstalangen har skrivit på för ytterligare ett år.

-- Kul att vi kunde komma överens. Vi är också nära ett kontrakt med Simon Turesson, i dag tittar han på en lägenhet i Eskilstuna, säger Citys förhandlare Peter Lindqvist.

Haris Cirak har Viljan som moderklubb precis som kusinen Adnan Cirak, som nu lämnat City för proffsspel i England. Haris har spelat i pojklandslaget och visat bra takter under försäsongen.

Nu återstår förhandlingar med Jesper Manns, Johan Bergfeld, Max Eurenius, Oliver Podmenik och Oscar Celsing.

-- Dessutom hoppas vi förstås att Johannes Nordström ska visa sådana kvaliteter att vi erbjuder honom ett kontrakt, säger Lindqvist.

Ålänningen kom till Eskilstuna i går och spelar mot Västerås SK på söndag. Sannolikt bildar han då mittbackspar med Turesson eftersom Anton Hansén har en lårskada.

Lindqvist rapporterar också att City hade ett positivt sponsormöte på Statt i går. Där deltog ett 60-tal företag.

-- Det var mycket positivt. Vi ska ha in 2,4 miljoner och har en miljon kvar, men signalerna är att sponsorsäljaren Christer Andersson ska klara detta, säger Lindqvist.

Rolf Andersson

Redaktör fotbollsbloggen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista