Fotbollsblogg

Bissarnas väntade lag mot Kalmar

Nyköpings BIS ställer upp med det väntade startlaget i eftermiddagens cupmatch mot Kalmar FF. Det innebär bland annat att nyförvärvet Lennart Johansson går direkt från Malmköping i fyran till mötet med allsvenskarna.

- Pierre Jakobsson är ju tyvärr skadad, men vi har förhoppningar om att han ska bli aktuell till matchen mot IFK Göteborg nästa söndag, säger Bissarnas tränare Håkan ”Vargen” Andersson.

Laget ser ut så här: Anton Fagerström (som utsetts till februaris spelare i Bissarna) – Lennart Johansson, Magnus Karlsson, Per Pettersson, Enis Ahmetovic – Ryan Gracia, Ethan Gage, Paul Torres, Oscar Karlsson – Dago Funes, Calle Svensson.

Bland nio ersättare på bänken är yttermittfältaren Alexander Jansson den mest etablerade. Han var ju ordinarie i fjol när Bissarna vann tvåan i stor stil.

Sen omstarten i december har Vargen förberett truppen med ett 60-tal träningspass. I går körde Bissarna även en lättare uppmjukning, men då behövde inte Vargen åka ner från Katrineholm.

– Jag var ute och handlade med frugan i stället. Kent Pettersson och Pepito Padron (de assisterande tränarna) tog hand om killarna. Några är lite nervösa och ville ner och känna på bollen och slå lite frisparkar, säger Vargen.

För två veckor sen lättade Bissarna lite på träningen för att det ska finnas piggare ben i dag.

– Kalmar har ju mest spelat utomlands på försäsongen, så vi har inte kunnat se dem. Men jag har ändå koll på hur de spelar och de är ju alltid starka på fasta situationer. Det kan bli tufft för oss eftersom vi inte har så många långa spelare, säger Vargen.

Gruppspelet – efter de förberedande omgångarna under fjolåret – är nytt i Svenska cupen. Det minskar förstås chanserna för de mindre lagen att gå långt. Bara vinnarna i fyrlagsgrupperna går vidare till kvartsfinaler.

– Men det är ändå en härlig utmaning för oss. Vi får bra matcher och en möjlighet att få upp tempot inför serien.  Killarna känner också säkert att det är ett bra tillfälle att visa upp sig om de har högre mål, säger Vargen.

Ett domarbyte har genomförts till matchen. Johan Hamlin är utbytt mot mindre rutinerade Lars Olsson från Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista