Fotbollsbloggen

Bobban den ende som är hel i värsta otursfamiljen

Bo ”Bobban” Andersson är en av Eskilstunas främsta idrottsmän genom tiderna. Som handbollstjärna i Guif och fotbollsdito i IFK. Men nu är Bobban dessvärre överhuvud i stans mest otursförföljda familj.

– Jag går bara och väntar på att något ska gå sönder, säger Bobban och bjuder på ett skratt mitt i eländet.

---

Det började med att sonen Robin Andersson för tredje säsongen i rad råkade ut för en svår skada. I Guifs bortamatch mot Skövde i höstas skadade Robin vänsteraxeln illa i försvarsposition och tvingades till operation. Enligt prognosen är han borta resten av säsongen.

---

För några veckor sen halkade Bobbans fru Ulla-Britt så illa att hon bröt armen i fallet. Som om inte det var nog fick så dottern Linn benet avsparkat när hon spelade träningsmatch med sin nya klubb Jitex i lördags. Ett svårt benbrott som gör att hon får vänta på sin allsvenska debut till nästa år.

---

För att ytterligare spä på otursfamiljens dystra tid råkade även Linns bästa kompis i förra klubben Eskilstuna United, Jenny Johansson, illa ut i helgen. Jenny tvingades bryta träningsmatchen mot AIK efter 40 minuter på grund av illamående och orkeslöshet. Vid en undersökning på Mälarsjukhuset visade det sig att Jenny fått blodproppar i lungorna och hon behandlas nu med blodförtunnande medel.

– Jag ska inte stressa tillbaka, men hoppas att problemen försvinner och att jag ska må bra igen, säger Jenny till Uniteds hemsida.

Läkarna varnar för att Jenny inte kommer att ha samma ork som tidigare och att det kan ta tid för henne att komma tillbaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".