Fotbollsbloggen

City överens med Nordström - Bergfeld klar

Eskilstuna City fyller på i truppen. Klubben är nu i princip överens med 20-årige ålänningen Johannes Nordström om ett ettårskontrakt och Johan Bergfeld är helt klar.

– Det är bara en liten detalj kvar med Johannes. Vi håller på och mejlar nu. Han ska plugga på högskolan i Eskilstuna, säger Citys förhandlare Peter Lindqvist.

Nordström, som är född i Örebro, fick inte nytt kontrakt med IFK Mariehamn. Men mittbacken har spelat flera år i högsta finska ligan och även varit lagkapten i finska pojk- och juniorlandslag. Hans pappa Tomas har spelat fotboll på division ett-nivå i Sverige i bland andra Forward och har gått svenska tränarkurser med Nyköpings BIS tränare Håkan ”Vargen” Andersson.

– Tomas ringde mig och frågade om City och jag rekommenderade att Johannes kunde gå dit, säger Vargen.

Citytränaren Daniel Wiklund vill ha en stor trupp med 23 spelare även i år. Den senaste som blivit helt klar är hemvändaren Johan Bergfeld, som tränat med laget sen årsskiftet.

Nästa vecka ska Lindqvist förhandla med Max Eurenius, som tidigare spelat i Citys juniorer men närmast kommer från IFK Eskilstuna, samt de egna produkterna Viktor Podmenik och Oscar Celsing.

Förhandlingar pågår också med Jesper Manns. På grund av att han inte skrivit på kontrakt än har han inte spelat i de senaste matcherna, men till dagens bortamöte med Carlstad United har Wiklund fått styrelsens tillstånd att använda Jesper.

- - Vi vill skriva ett tvåårskontrakt med Jesper, men har inte fått något svar än, säger Lindqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".