HANDBOLLSBLOGGEN

Guifs jobbiga förlusttrend

Guif har hamnat i en jobbig förlusttrend under senaste månaden. Visserligen har man spelat fyra stentuffa matcher i EHF-cupen parallellt med elitseriespelet. Är det nu skadorna tar ut sin rätt? Skånela borta ikväll kan bli en riktig rysare!

Sedan Luka Sokolic tillslöt Guif har laget spelat nio matcher. Av dessa har sju slutat med förlust och man har vunnit två av matcherna. Elakt vore att kalla detta för Luka-effekten. Närmare sanningen kommer vi nog om vi tillskriver förlusterna alla skador som Guif åkt på denna säsong. Som nu senast i lördags när Rickard Åkerman stukada foten oattackerad vid ett hemjogg när han bara ska vända sig om för att ta emot nästa anfall.

---

Oturen grinar illa i fejset på eskilstunalaget denna säsong. Tänkte på det i lördags, man har inte ens marginalerna med sig längre. Stolpreturerna studsar rakt i händerna på motståndarna och istället för kontringsmål blir det öppet mål för det andra laget. Och framåt är det stolpe ut istället för stolpe in.

---

Och vad är det med domarna i EHF-cupen? Hemmadomare när Guif spelar borta och bortadomare när Guif spelar hemma. Helt fantastiskt! Vem är det som ska kyssas franskt därnere börjar man ju undra??? Tyvärr har jag ju inte en fullsatt Sporthall som kan styrka det jag påstår...

---

2 vinster på 9 senaste.

---

Räknar vi bort EHF-cupen blir det 2 vinster på 5 elitseriematcher. Programenliga viktorior mot VI och Alingsås hemma i Sporthallen. Förlust borta mot Sävehof helt enligt mina ritningar, torsken borta mot Hammarby var inte ok och minnena från Aranäs hemma är inlåsta i kassaskåpet i ett fack längst in i hjärnbarken. Den förlusten ska jag gråta över när serien summeras och det visar sig att Guif missar topp-två med 1-2 poäng. Snoret ska rinna!

---

Återstående program innan slutspelet drar igång:

  • 11/3 Skånela borta
  • 14/3 RIK hemma
  • 16/3 Göppingen hemma
  • 19/3 Drott borta
  • 23/3 Cimos Koper borta

Och sedan kvartsfinal 1 antingen måndag 25/3 eller tisdag 26/3. (Gissar på tisdag då Guif avslutar EHF-cupspelet på lördag 23/3 på bortaplan)

---

Match redan ikväll alltså. Skånela borta i trånga Vikingahallen. Kan bli en mardrömsmatch för Guif som vunnit de tidigare matcherna med 31-16. Mardröm hur? Dels skadeläget i Guif. Idag saknas Rickard Åkerman och då finns ingen "naturlig" högernia att tillgå. Givetvis ett litet minus. Sen finns ju i Skånela en eskilstunabekanting som till synes livnär sig på att ogilla Guif. Stocken ja. För honom är detta sista chansen att vinna över Guif på några år. För enligt rykten och trovärdiga källor kommer han att ta över Eskils duktiga P96-lag nästa säsong när de blir juniorer. Som han kommer att slita ikväll! Vore kul att testa både dB- och pulsmätare på honom under match! Men Socialstyrelsen skulle nog inte rekommendera det. 

Noterbart förresten är att Vikingahallen är den tredje hallen som lagen möts i denna säsong. Som jag har dåliga minnen därifrån. JSM-final mellan Guif och RIK. Matchvinnare blev en viss Andreas Palicka...

---

Skånela har slagit både Kristianstad och Sävehof hemma i Vikingahallen så vad talar för Guif egentligen? Jo, kanske det faktum att man spelar rätt så olikt de andra lagen. Mer fart och finess. Och som de tidigare resultaten visar passar det märstalaget väldigt illa. Men hur det blir med finessen ikväll kan bli intressant att se när Guif får klara sig utan Åkerman. Farten ska det inte vara nån fara med.

---

Kvällens motto snor jag från kent:

Jag är rädd för allt
beredd på allt

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".