Rolf Brunell (Guif) och Stefan Bengtsson (Grant Thornton). Foto: Patrik Lennartsson/guif.nu
HANDBOLLSBLOGGEN

Guif i ekonomisk knipa

Guif har nya ekonomiska problem
1:45 min

Guifs herrlag har svajat resultatmässigt sista månaden. Idag kunde P4 Sörmlands nyhetsredaktion avslöja ytterligare tråkigheter - Guif har hamnat i trubbel även ekonomiskt.

Guif har under de två senaste veckorna haft två betalningsförelägganden hos Kronofogden. Dessutom har man en stor skatteskuld på nästan en kvarts miljon kronor. Det ska vara arbetsgivaravgifter och löneskatter som inte har betalats i tid.

---

"Don´t mess with taxes"

Det var det första och viktigaste jag fick lära mig på gymnasiet. Och det är typ det enda jag kommer ihåg från den tiden. Slarva inte med skatterna. Enligt Skatteverket har Guif tidigare alltid betalat i tid.

---

En delikat grej gällande en av betalningsföreläggandena hos Kronofogden är att det är en av Guifs största sponsorer som ligger bakom det!

---

På bilden nedan ser du Guifs klubbchef Rolf Brunell ta emot en check från Stefan Bengtsson som är Grant Thorntons kontorschef i Eskilstuna. Checken gäller intäkter från Å-varvet som man samarbetade med. Glada miner i september, men hur står det till idag? En "kul" detalj är att Stefan Bengtssons bror Mats sitter i Guifs styrelse.

Hur kan det komma sig att en faktura från storsponsorn gått hela vägen till Kronofogden? Är det en bluffaktura? Är det ett misstag? Vad är det som händer?

Dessutom jobbar en av Guifs största stjärnor på just Grant Thornton. Snackar om Robin Andersson. Det gör ju saken extra känslig och, ja, konstig.

Betalningsföreläggandet har återkallats men funderingarna kvarstår.

---

En enkel förklaring till det att man hamnat i trubbel är givetvis minskade inkomster i form av uteblivna publikintäkter. Publiksiffrorna har konstigt nog minskat säsong för säsong, även om laget presterat på hög nivå.

---

Så nu får väl Guif göra en Bajen. Man får be fansen att ställa upp ekonomiskt. Och enklaste lösningen är att komma ner till Sporthallen imorgon torsdag.

---

Även om det är 2 för 1 på ståplats kan man ju faktiskt sponsra med att betala för båda biljetterna. En droppe i havet kan tyckas, men i det här fallet är det mer en droppe fram på byxan. Det kommer att märkas. Garanterat!

---

Orvar! Kom tebaks!

---

Lyssna på intervju med klubbchef Rolf Brunell:

Läs nyheten:

---

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".