Temperaturen ökar inför slutspurten av Elitserien. Foto: Manne Kjellander/Sveriges Radio
HANDBOLLSBLOGGEN

Guif har chans att vinna serien - men kan likväl bli sjua

Om du nu missat det så är det snortight i Elitserien. 5 lag har reella chanser att knipa seriesegern. Samtidigt är det oerhört viktigt med en andraplats också, för den garanterar hemmafördel i kvarts- och ev semifinal. Platserna 3-4 ger hemmafördel i kvartsfinal och kan med lite tur även gälla i semifinal. I och med Aranäs vinst över Kristianstad har Guif fortfarande, tro det eller ej, chansen till serieseger inom räckhåll!

Så säsongens sista hemmamatch för Guif är riktigt viktig med tanke på toppstriden. Man möter alltså RIK som fortfarande har en liten chans att nå sista slutspelsplatsen.

---

Guif har alltså förlorat åtta av senaste tio matcherna. Och förlusttrenden svider oerhört med tanke på att om man tagit programenliga vinster mot bottenlagen Aranäs och Skånela hade seriesegern, om inte bombsäker så snudd på!

---

Men chansen finns alltså. Och Zackes comeback efter skadan mot Hammarby för en månad sen kan ju inte komma lägligare. Var och såg på träningen igår och kan ju säga att landslagsmannen såg riktigt spelsugen ut. Speciellt tillsammans med herr X och Y på 9m. Håller tyst om den konstellationen, den får komma som en överraskning för RIK och alla andra. Men lyfter ett varningens finger här och nu!

---

Även Åkerman är tillbaka efter att ha fått vila senast mot Skånela. Full besättning av vänsterhänta med andra ord!

---

Frågade Zacke igår om han är uttagen i landslagstruppen (som presenterades senare på onsdagkvällen) och han svarade överraskat:

-Va? Är jag uttagen???

Jag: -Frågar du mig?

Zacke: -Nej jag har inte hört nåt iaf!

Som du ser blev det en "intervju" med fler frågor än svar!

---

Men visst blev han uttagen!

---

Zacke som har fått ta mycket ansvar denna säsong lär ju inte komma lindrigare undan. Tror snarare att förväntningarna från publiken ökar. Nu ska de lätta målen komma. Och visst ska det vara stora krav på Guifs storstjärna. Men då gäller att lagkompisarna inte förväntar sig att Zacke ska stå bakom allt. Jag förväntar mig att Helge och Luka fortsätter att skjuta från distans, Ekman med sina genombrott och Bäckis med sina studsinspel på linjen. Och givetvis Tholin som kämpar mest från match till match.

---

Så, det kan bli en rolig vår ändå i Eskilstuna. Men det kräver att alla gör sitt jobb. Från spelare till ledare och ända upp på läktarna.

---

Twittrade tidigare i veckan om att det kanske är bäst för Guif att inte hamna bland topp 4 i tabellen. Att det skulle passa bättre att slå ur underläge. Som svenska landslaget i fotboll.

Men givetvis skulle jag vilja att Guif har hemmafördel när det kommer till kritan!

Å andra sidan återigen. Jag skulle vilja se det lag som väljer Guif som motståndare! Blir det så att Guif hamnar på plats 5-7 kan jag för min värld inte se en annan lösning än att laget får möta det lag som slutar som fyra i serien.

---

Spännande värre. Och på tisdag avgörs det hela.

---

Orkar knappt vänta!

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".