1 av 2
Stina Adolfson Kiviaho nästa Guifordförande? Foto: Evelina Crabb/Sveriges Radio
2 av 2
Martin Roos nästa Guifordförande? Foto: Johan Masser
HANDBOLLSBLOGGEN

Dags för Guif att kliva in i samtiden

Likt många andra idrottsföreningar har Guif haft en väldig massa gubbar som ordförande.  Nu när Stefan Look meddelat att han inte ställer upp till omval i nästa årsmöte är det nu jätteläge för Guif att krossa gubbväldet en gång för alla. Det är dags att kliva in i samtiden för att möta den hårda framtiden som väntar. Med moderna medel.

Och med gubbe menar jag givetvis i väldigt raljerande ton nidbilden av en fabrikspamp som smuttar på en cognac med sina gubbpolare i ett bås på en strippklubb. Det handlar inte om vad man har mellan benen utan mer att statusen och "ledaregenskaperna" kan ses på kulan ovanför bältet. Ja du fattar. Gubbar som gillar att umgås med gubbar på det där gubbiga sättet.

---

Jag hoppas att Stefan Look är den sista i raden av osynliga ordföranden i Guif. När han valdes in för två år sen snackades det varmt om hans företagarkontakter och att nu minsann skulle sponsorpengarna trilla in. Men har det hänt? Jag vet inte. Det har varit väldigt tyst om Looks insatser. Sponsorintäkterna har ökat, det vet jag, men vems förtjänst är det? Tror inte att det är Looks iaf. Nej det är nog Eskilstuna Guifs MVP Micke Danielsson som ligger bakom. När han inte rullar golv i Sporthallen knyter han kontakter och tar väl hand om dem.

---

Nä, nu är det dags för Guif att skaka av sig dåtiden med ekomisk trubbel och avbetalningar och skuldsanering (om sånt ens förekommit på riktigt) och blicka framåt. Ta verksamheten till en ny nivå. Rösta fram en ordförande som funkar i det här nya samhället som vi tillsammans på olika sätt utvecklat fram. Inga fler osynliga gubbar tack. Det är perfekt timing att borsta av kavajen, ta det förflutna i hand, tacka för god och trogen tjänstgöring och blicka framåt. Proffsligan, här kommer vi! Liksom.

---

Här är mina topp 3-kandidater (utan rangordning) till ordförandeposten. Kör alfabetisk ordning på baserat på förnamnen:

  • Martin Roos. Kentgitarristen som krossade fönstret och skapade sig en helt ny karriär som manager för bandet. Sedan har andra uppgifter tillkommit med åren. Minns med värme Eskilstunas 350-årskalas som Roos basade över. Idag är han även VD för Eskilstuna Marknadföring. Steget för att även svinga ordförandeklubban i Guif är fullt normal. Enormt kontaktnät. Tänk om kent skulle skriva en guiflåt. Eller inspringsmusik!

  • Mikael Lönngren. Centrumutvecklare och VD för Eskilstuna Innerstad. Stort kontaktnät även här. En trevlig kille som säkert kan göra gott även för en idrottsförening. Kan med en fingersnäpp fixa att butikerna i stan flaggar med rött när det är matchdag. Bara en sån sak.
  • Stina Adolfson Kiviaho. Sitter redan i Guifs styrelse som marknadsansvarig. Jobbar annars som vice VD på Munktell Science Park i Eskilstuna. En nätverkare av rang.

---

Alla tre vore på sitt sätt en ultimat lösning. Praktexempel på moderna ledartyper som dessutom inte är folkskygga eller ointresserade av idrott. Så det är bara för valberedningen att börja jobba på de här namnen! Lycka till!

---

Noterbart är att Guif endast haft en (1! ja du läste rätt) kvinnlig ordförande genom tiderna - Guifs Grand Old Lady Birgit Kihlström.

---

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".