Fotbollsbloggen

Avslöjar: Lindqvist blir Cityordförande - West tar över i IFK

I kväll håller Eskilstuna City årsmöte och i morgon är det IFK Eskilstunas tur. Båda klubbarna kommer att få nya ordföranden och jag kan avslöja att nygamle Peter Lindqvist blir boss i City och Ray West i IFK.

– Jag kommer att föreslås i alla fall, men sen är det ju årsmötet som väljer, säger Lindqvist, som själv ingått i valberedningen.

Har tidigare avslöjat att Citys ordförande Laszlo Meszaros avböjt omval på grund av tidsbrist. Nu föreslås Peter Lindqvist komma tillbaka på högsta posten, som han innehaft i ett par omgångar tidigare.

– Vi hoppades på en annan man, men han tackade nej i morse. Vem det är vill jag inte avslöja, säger Lindqvist.

Under verksamhetsåret har vice ordföranden Lasse Wallinder hoppat av sen han fått det krävande jobbet som gymnasiechef i Eskilstuna. Då lämnade Lindqvist sin suppleantpost i styrelsen och ersatte Wallinder. Sen Meszaros i förra månaden skadades illa vid ett fall från sitt hustak har Lindqvist varit den drivande i klubben och skött alla förhandlingar med såväl gamla som nya spelare.

Magnus Edbom kommer att lämna styrelsen och som ersättare föreslås Leif Sundelius från ungdomsfotbollen. En suppleantplats kommer att bli vakant om ingen föreslås och väljs på årsmötet, som startar klockan 19 i Munktellarenan.
I IFK Eskilstuna har Bengt Bandstigen sen länge aviserat sin avgång som ordförande, men han föreslås till en styrelseplats. Ray West kommer att föreslås som ny ordförande. Han är relativt färsk i klubben, men har suttit i styrelsen de senaste två åren.

West är tidigare företagsledare i Eskilstuna, men har nu gått i avtalspension. IFK-årsmötet hålls i klubbhuset på Balsta i morgon klockan 19.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".